Új kutyaházak

Karácsony környékén nagy meglepetés ért minket.
Két német szervezet is meglepett minket egy nagyobb összeggel, amivel szabadon rendelkezhettünk, és mi úgy gondoltuk, hogy egy az egyben fejlesztésre szeretnénk költeni.
Mindig iszonyú sok pénz elmegy orvosi dolgokra, kezelésekre, a napi küzdelmekre, de közben nem mehetünk el amellett sem, hogy a dolgok használódnak, és a kutyáknak legalább annyira fontos a viszonylagos kényelem (amit egyáltalán itt meg tudunk adni nekik), mint az oltások, chip, és társai.
Ezért a kapott közel 1 millió Ft-ból 16 db vérprofi, hőszigetelt, szétrághatatlan, könnyen fertőtleníthető, műanyag kutyaházat rendeltünk, nagyobb méretekben, arra a kennelsorra, ahol a kisebb, közepes kutyák laknak, és ők bizony szívesen bújnak össze hidegben.
16 kennel van ezen a soron, mindegyikben lecseréltünk 1-1 házat, persze hagytunk bent régit is, ami még viszonylag jobb állapotú. Egy ekkora házba 2-3 kisebb méretű kutya is kényelmesen be tud kuckózni. Óriási lépés ez, a házakkal folyamatosan küszködünk, szép lassan szeretnénk minden régi faházat lecserélni ilyenekre.
A kutyáink azonnal birtokba is vették ezeket, alaposan beszalmáztunk nekik, és nagyon élvezik. ❤️
Sokuk számára már eleve az is egy nagy lépés, hogy egyáltalán van fedél a fejük felett, nem áznak, nem állnak térdig a sárban, és nincsenek láncon, meg hogy kapnak enni, inni minden nap. Ezzel nagyban tudtunk javítani néhányuk komfortérzetén, és ez nagyon jó érzés.
Tavasszal lesz egy külön gyűjtés ismét, kimondottan házakra, elkülönítetten, egy kis projekt keretein belül, erről később. 😊
A leselejtezett házakat Földi Andi önkéntesünk kapja meg, tőle pedig kicsit kipofozva, rendbe hozva, felújítva romasorokon lévő, hátrányos helyzetű, fedél nélküli kutyákhoz kerülnek.
Ha valaki érez magában kedvet, és van ideje is, szívesen látjuk barkácsolni, felújítgatni egy kicsit a hét bármelyik napján.
Nagyon szépen köszönjük a Hand und Pfote és a Kettenlos egyesületeknek a nagylelkűséget. ❤️
Köszönjük szépen a fuvart Bartha Péternek, a Garden Centertől. ❤