Az állatvédő állatokat ment!
“Szégyenek vagytok!”
“Bezzeg az éhező gyerekek, velük ki törődik?!”
“Na majd pont a rühes korcsoknak fogok segíteni, mikor háborúk dúlnak, éheznek a gyerekek!”
“Lassan már a bolhás kutyák fontosabbak, mint az emberek!”
“Meg kellene tanulnotok priorizálni!”
“És a hajléktalanok? Őket is így nyomjátok, ti szerencsétlenek?!”
“Az idős emberek megfagynak az otthonaikban, ti meg a kutyákra kunyeráltok? Hova tart ez a világ?!”
Lassan már nincs olyan poszt, ahol ne találkoznánk ilyen kommentekkel.
Tisztázzunk valamit. Mi egy ÁLLATvédő szervezet vagyunk, erre tettük fel az életünket. Nem gyerekeket, nem hajléktalanokat, nem időseket mentünk, valóban.
Hanem állatokat. Mert állatvédők vagyunk. És ez ennyire egyszerű.
Baromi sok gond van ma Magyarországon. Mi is tudjuk.
És most el ne kezdjük politizálni, mert minden politikai vonatkozású kommentet törölni fogunk, azonnal.
Egy nagyon kedves gazdink mondta anno, hogy ha konfliktust akarunk kerülni, bizonyos dolgokról soha ne menjünk bele vitába senkivel, ez pedig 5 dolog: politika, vallás, sport, származás és nemi hovatartozás.
Ma Magyarországon szólásszabadság van, egyelőre.
Mindenki oda áll, ahova akar. Mindenki azt támogat, akit akar. Ha éhező gyerekeket akarsz támogatni, nagyon helyes, tedd azt. Ha hospice otthonoknak szánod a pénzed, nagyon helyes, tedd azt. Ha hajléktalanoknak szeretnél enni adni, vagy munkát biztosítani, nagyon helyes, tedd azt.
De őszintén, komolyan, és nagyon kedvesen megkérünk, ne ítélj már meg másokat az alapján, kinek szeretnének segíteni. Felnőtt emberek vagyunk, könyörgöm.
Oké, tudjuk, a magyarok többsége iszonyúan frusztrált, nagyon sokan kommentszekciókban élik ki a dühüket, mert az elnyomó főnöknek nem mernek beszólni, mert kevés a fizetés, de a gyereknek kell az új cipő, mert rossz kapcsolatban élnek, vagy épp magányosak, mert túl meleg van nyáron, mert esik az eső, mert köd van, mert a szomszéd bezzeg a harmadik wellness hétvégéjére megy, mi meg a Tiszához sem jutunk el, mert túl drága minden, mert, mert, mert…
Mi már semminek sem tudunk örülni lassan. Sem annak, hogy tavasz van, és csicseregnek a madarak. Sem annak, hogy van hol laknunk, van mit ennünk. Sem annak, hogy egy ártatlan állat megmenekül, és kap enni, és jut neki orvos is, ha rá van szorulva.
Ha megteheted, van lehetőséged, és szívesen támogatnál egy nemes ügyet, csináld. Tényleg.
Adj annak, akinek szeretnél.
De ne vonj kérdőre azért, mert mi döntöttünk valami mellett.
Mi állatokat védünk, mert állatvédők vagyunk. Ez a mi döntésünk. Mi sem állítunk sarokba téged, ha te más elveket vallasz. Te se tedd.
És ez ennyire egyszerű. Tényleg.