Alapítványunknál az örökbefogadásnak feltételei az alábbiak:

  • Csak 25 éven felüli személyek fogadhatnak örökbe!
  • Az örökbefogadás csak személyesen történhet.
  • Az örökbefogadáshoz szükség van személyigazolványra, lakcímkártyára, valamint egy jelképes örökbefogadási díjat is kérünk.

Az állat nem örökbe fogadható, ha orvosi kezelés alatt áll. Az örökbefogadás minden esetben ismerkedéssel kezdődik. Azonnal nem lehet az állatot elvinni, 3 alkalommal szükséges eljönni a kutyákhoz ismerkedni. Először egy kérdőívet kell kitölteni, és fényképeket is szükséges küldeni, hogy lássuk, hová kerülne a kiválasztott állat. 

Az állatokat megnézni, látogatni kedden, csütörtökön és pénteken 13 és 15 óra között, szombaton és vasárnap 11 és 15 óra között lehet.


Örökbe fogadható állatok: Örökbe fogadható egy állat, amennyiben meg vannak a szükséges oltásai, nem áll orvosi kezelés alatt, illetve nincs egyéb, az örökbe fogadást kizáró ok, mint például: eredeti gazdáját keressük, orvosi kezelés alatt áll, még nem kapta meg az oltásait stb. Az örökbefogadás előtt ismerkedésre kerül sor, ahol az állatgondozók eldöntik, hogy az állat elfogadja-e a leendő gazdáját.

Kezelésről: Amennyiben az állatnak olyan sérülései, betegségei vannak amelyek nem kötik az Állatotthonhoz, úgy örökbe fogadható! Az örökbefogadás után a gazdi vállalja a kezelések és vizsgálatok anyagi vonzatait, rendszeresen elviszi az állatorvos által megadott időpontban a vizsgálatokra.

Örökbefogadási díjak:
Mely tartalmazza a kiválasztott állat oltásait, legalább egy féregtelenítést, külső paraziták elleni kezelést, mikrochip azonosítót-kutyák esetében.

Az Állatotthonban lakó ivarérett állatokat IVARTALANÍTVA ADJUK ÖRÖKBE!

A kölyök kutyák és a macskák IVARTALANÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGGEL FOGADHATÓAK ÖRÖKBE. 

Kutya: 9800 Ft.-
Macska: 3800 Ft.-

Az Állatbarát Alapítvány minden adományt szívesen fogad és felhasznál, legyen az anyagi, vagy tárgyi jellegű.
Tárgyi például, ruhák, rongyok, tápok, konzervek, feleslegessé vált edények, lábasok, faanyag, szalma, építkezési anyagok stb…