Köszönjük, ha nem felejtesz el minket.

Itt vagyunk. Mindannyian. Az összes állatmentő, állatvédő, szervezet, menhely, itt vagyunk.
A koronavírus miatt hatalmas bajba került rengeteg szervezet is, ki ezzel, ki azzal küzd.

Van, aki súlyos élelemhiánnyal, van, aki orvoshiánnyal (a legtöbb kórház és doki is a túlélésre játszik, emiatt minden halasztható műtétet tolnak, az ivartalanításokat is). A legtöbb menhely bezárt a nagyközönség előtt, nincs látogatás, az örökbefogadás akadozik, de sérült, segítségre szoruló állat nincs kevesebb.

Már érezzük, hogy hatalmas puffer kezd kialakulni, a kutyák torlódnak, sőt, sokan szabadulni akarnak tőlük, vagy kórházba került idős emberek állatai maradnak magukra.
Nem jó a helyzet, nagyon nem.
Mi még nem kongatjuk a vészharangot, mert van tartalék kajánk egy időre, van kijáró állatorvosunk (egyelőre), a kórház is igyekszik a legtöbb tervezett műtétet beütemezni.

De a kutyáink miatt aggódunk. Nincs séta (illetve nagyon kevés), egy halom kölyök és kistestű szobakutya várakozik, akik normál esetben már gazdinál lennének.
És bizony-bizony, megjelentek az unatkozó lelkesek is, akik nyíltan kommunikálják felénk, hogy ők szívesen fogadnának kutyát tőlünk, de csak a karantén és a vírus idejére.
Bele sem gondolva arra, hogy mi lesz a kutya lelkével, ha most kap egy meleg otthont, egy családot, majd pár hét/hónap után visszadobják a rácsok mögé.

Ha eddig nem fért bele az életviteledbe egy kutya, ne gondolkozz ilyenben. Eszedbe se jusson. Tanulj, olvass, társasozz, takaríts, de ne akard unaloműzésből tönkretenni egy kutya lelkét.
Mert előbb-utóbb az élet visszatér a rendes kerékvágásba, és ha a normál életedben nem fért el egy kutya, a vírus után sem fog. Szóval NE.

És hát igen, legjobban a pénz miatt aggódunk. Méghozzá az adó 1% felajánlások miatt. A májusi határidő vészesen közeledik, és tartunk attól, hogy ebben a pánikban az embereknek eszébe sem fog jutni, hogy nyilatkozzanak arról, hová adnák.
Ne felejtsd el, hogy ha nem nyilatkozol róla, az a pénz akkor sem marad a zsebedben.
Az államé lesz.

Az állam egyelőre nem javasolt megoldást erre a helyzetre, sokra igen, de a menhelyek sajnos most nagyon háttérbe szorulnak, ami valahol érthető, hisz emberek tízezrei veszítik el munkájukat, sok a beteg és egyre többen halnak meg. 😞

Kérünk szépen benneteket, ne feledkezz el rólunk. Sem rólunk, sem a többiekről, akik velünk együtt küzdenek az állatokért.
Nézz körül, ha van kedvenc szervezeted, gondolj rá. Ha nincs, akkor nézelődj neten, keress olyat, aki szimpatikus.

Csak nyilatkozz, ez nagyon fontos. Ha fogalmad sincs, kinek adnád, vagy nem tartottad eddig fontosnak, vagy sosem jártál menhelyen, keresd meg a hozzád legközelebb esőt.
Ha megvan, egyúttal azt is megkérdezheted, szükségük van-e valamire.
Sokszor egy oltás ára, egy pár pléd vagy egy zsák táp is aranyat ér. Nélkületek egyszerűen nem létezhetnénk. Nélkületek semmik vagyunk.

Ha végképp bizonytalan vagy, bízd magad a Hangya Közösség-re, ők adományaidat eljuttatják a legjobban rászorulóknak, ők az EGYETLEN hiteles központi gyűjtőszervezet. Tehát, vagy egyenesen a menhelynek adományozz, vagy rajtuk keresztül.

Tévhit, hogy a “legnagyobbak” nem szorulnak segítségre. Dehogynem. Azért tudnak/tudunk ennyi állatot tartani, menteni, mert viszonylag sok a támogató.
Külön köszönjük azoknak az embereknek, akik értünk is tapsolnak esténként. ❤️

Mi azoknak köszönjük, akik miatt van mit ennünk, akik kiszolgálnak, akik árut szállítanak, akik az egészségügyben vagy bármilyen olyan területen dolgoznak, ami létfontosságú.
És nagyon-nagyon szurkolunk azoknak a vállalkozóknak, akik munkája természetes volt számunkra eddig, de most csődbe mennek (szépségipar, szórakoztatóipar, vendéglátás, stb.)

Tartsunk össze. Gondoljunk egymásra, másokra. Vegyünk egy mély levegőt (lehetőleg otthon), és próbáljuk túlélni a következő hónapokat. Együtt.

Köszönjük, ha nem felejtesz el minket.
Köszönjük, ha a rengeteg probléma ellenére segítesz. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Bankszámlaszám: 68800109-11035240-00000000
IBAN: Hu51 6880 0109 1103 5240 0000 0000
BIC kód: TAKBHUHBXXX
PayPal: azallatbaratalapitvany@gmail.com
Adószám: 18791927-1-15