Karantén, 3.nap

Ma nem volt túl idilli a helyzet, elég hullámvasút jellegűre sikerült…

Újfehértóról jött egy bejelentés, öregecske, full kullancsos, sovány, szembeteg pincsi jellegű kutyi fekszik az út mentén.
Chip nincs. 😕
A kínált kaját fél pillanat alatt eltüntette, iszonyú éhes volt. A kullancsokat kiszedtük, kapott egy kis gyógyszert, friss vizet, puha plédet. Műtétei után (a szeme és ivartalanítás) átveszi a Vagabondog egyesület, ők kimondottan ilyen jellegű kutyákat mentenek. Köszönjük Viki! 😘

Rögtön ezután jött a hívás, miszerint egy hölgy az erkélyéről látta, hogy a Kert utcán elgázolnak egy kutyát. Az ottani benzinkútnál feküdt, mire odaérünk, többen vigyáztak rá addig, nekik nagy köszönet. A chipolvasó bejelzett, Herkules gazdija perceken belül odaszervezte a családtagjait, zokogva mondta, hogy negyed óra múlva váltják le a munkahelyén, de azonnal indul ő is.
Egyenesen állatorvoshoz vitték, szerencsére az ijedtségen kívül semmi baja nem lett. Kiderült, hogy a velük élő nagypapa nyitva felejtette a kaput.
Az állatorvossal egyúttal az ivartalanítás időpontját is leegyeztették.

Délután súlyos balesetet szenvedett cicához hívtak. Egyenesen kórházba vittük, testhője mérhetetlenül alacsony volt, sokkos, agonizált. Az esélyt természetesen megadtuk neki, orvosainkkal egyeztetve infúziót és infrafűtést kapott volna éjszakára, de 10 perccel azután, hogy letettük a telefont, visszahívtak, a cica nem bírta tovább. 😞
Biztosan volt gazdája, bundája szép volt, súlya normális. Nem így kellett volna végeznie. 😢

Ami pozitív volt nagyon, SimiSamu és Alexa gazdijelöltjei telefonáltak, holnap és holnapután érkeznek értük, mindketten messzire mennek, két szuper helyre.

Annyi gondolat cikázik a fejünkben, az ivartalanítás fontosságáról, a jelenlegi helyzetről, de nagyon fáradtak vagyunk most.
Vigyázzatok rájuk. Ők ebből az egészből semmit nem értenek. De a felelősség, történjen bármi, a miénk.