“Féltenem kellene kisállatomat az új koronavírustól? Ne aggódj! “

Na, figyeljetek, és ezt osszátok légyszi, ne a hülyeséget.

Az elmúlt napokban döbbenettel figyeljük a körülöttünk zajló eseményeket.
Nálunk még (kopp-kopp) nem volt visszahozatal vagy szörnyű hír a koronavírusos pánik miatt, de több menhelynél, szervezetnél igen, sőt, állatos csoportokban konkrétan olyan esetekről számoltak be, hogy volt, aki elaltatta egészséges állatát, mert félt, hogy elkap valamit tőle.

Ma pedig két kutyabarátnak tűnő oldal osztott meg cikket felháborító címmel egy külföldi, 17(!!!!) éves kutyáról, aki elvileg a koronába halt bele.
Boncolás persze nem volt, a kutyus pedig hihetetlen kort élt meg, de az eset kiváló példája annak, hogy az emberek MINDENT elhisznek, ami le van írva Facebookon. Ja, és annak is, hogy bizonyos oldalak (mindkettő hatalmas csalódás számunkra) konkrétan likevadászatot indítanak, meglovagolva a témát. Helló!!!

Gondolkozzunk egy picit, kérünk szépen benneteket! Hiszünk abban, és bízunk benne, hogy az oldalunkat főleg intelligens, normális, gondolkodni tudó emberek követik, és abban is bízunk, hogy végzetes döntés előtt tájékozódtok.
Ne dobd ki a négylábúdat, ne add be menhelyre, ne altasd el, nagyon szépen kérünk!
Ja, és ne azért fogadj örökbe, mert most kényszerpihenőn van a család, és a gyerek unatkozik.

Idézet az Állatorvosi Egyetemtől:

“Féltenem kellene kisállatomat az új koronavírustól? Ne aggódj! A Magyar Állatorvosi Kamara és a WHO is azt közölte, hogy a mai tudományos tények és ismeretek szerint a hazánkban általánosan háziállatként tartott állatfajok nem terjesztik aktív módon a koronavírusos megbetegedést (COVID-19) kiváltó kórokozót és ez a vírus nem betegíti meg a háziállatainkat sem!!!
Kérünk, ne bánj másképp kisállatoddal, mint ahogy azt korábban tetted!”

GONDOLKOZZ ÉS TÁJÉKOZÓDJ!