Nagyon kemény menet lesz….

Nagyon kemény menet lesz ez az egész.
A múltkori helyszínre (Nyíregyháza mellett egy nagyon rossz helyzetű sor/telep) ma visszatértünk, ahova házakat, láncokat ígértünk. A kutyák megkaptak mindent, a gazdák együttműködőnek tűntek.

Beljebb haladva a sűrűjébe azonban nőtt a kétségbeesésünk. Rengeteg kutya van, akiknek egyszerűen nincs gazdája, néha löknek nekik kaját, de az emberek vállvonogatva hümmögnek, hogy nem az övék.

Zeppelin, a pincsi jellegű gazdája hónapokkal ezelőtt elköltözött, a kutya utcára került. Csapódott össze-vissza, nem kellett senkinek. Harder mirigy van a szemén, műteni kell, ez nem kérdés. Fiatal kanocska, barátságos, senki gyereke…

Találtunk egy anyakutyát, egy szem kölykével, a másik kölyke alatta feküdt, holtan. 😞 A Trulla nevet kapta. Szintén zenész, senki nem tudja honnan jött, senkihez nem tartozik, senkinek nem kell. Bőrbeteg, és éles vágás nyoma a nyakán, de ez nem bálamadzag… Van sejtésünk, mi történhetett. Egyik szeme kompletten hiányzik, a kutya retteg, de nem harap. A kölyke csendes, visszahúzódó még. Ő Juma lett.

És hát Selma… Gazdás. És a gazdája csak úgy engedte elvinni, ha visszavisszük. Fiatal, selymes szőrű, édes kislány, akit valamelyik részeg szomszéd megkínált egy baltával, és a gazdik házi módszerrel akarták megoldani, úgy, ahogy volt a seb, koszosan, fertőtlenítés nélkül gézt tekertek rá, ami szép lassan belerohadt a nyílt sebbe. Leszedtük, lekezeltük.

És hiába kérdezitek, egyelőre fogalmunk sincs, mi lesz. Ha nem adjuk vissza, soha többet nem mehetünk be arra a területre, és rajtuk kívül rengeteg kutyának kellene még segítség. Ha visszaadjuk, Selmából lesz áldozat.
Selma két nagyobbacska kölyke ott maradt. Ragaszkodnak hozzájuk. IS. Gondolkodunk, egyelőre abban, hogy esetleg megpróbáljuk megvenni tőle, vagy valamit ajánlani érte, ugyanis a család a szó legszorosabb értelmében értelmi fogyatékos, ellenben sajnos a terület olyan, hogy az ott lakók mellé állnának abban, hogy be ne tegyük a lábunkat többet, plusz semmilyen kutyát nem engednek majd elhozni, mert egy ilyen húzásnak 5 perc alatt elterjed a híre.

Ha viszont pénzt adunk érte, az is elterjed, és annak beláthatatlan következményei lennének.
22-es csapdája.
A nagyhalászi önkormányzat (mert bizony erről a településről van szó) ígéretet tett arra, hogy ellenőrizni fogják őket rendszeresen. Meg persze mi is. Rengeteg kutyát kellene onnan is elhozni, akik senkihez nem tartoznak, és senkinek nem kellenek. A 3 sérült és a kölyök tudott most eljönni onnan.
A létszámunk ezzel közel 220 lett, és ott van a Tüzér utca környéke is, plusz emellett a napi bejelentések száma sem csökken.

Mind anyagilag, mind emberileg, mind lelkileg iszonyú kimerítő ennyi irányba koncentrálni. Körülbelül 20 kutyánk van jelenleg lefoglalva, többet látogatnak már, folyik az ismerkedés, néhányan pedig németországi társszervezetünk, a Kettenlos e.V. segítségével utazhatnak hamarosan befogadó családokhoz.
A német lányok gőzerővel hirdetnek odakint, rohangálnak előkontrollokra, ismerkednek a leendő családokkal.

Jellemzően inkább a kisebb testű vagy kis közepes kutyáknak van nagyobb esélye, de közben sok esélytelennek kikiáltott kategória is érkezik, pl. a tegnapi bull típusú kislány, a mai vágott nyakú mami, feketék, idősebbek.
Durván 30 kutyánk van évek óta beragadva.
Az elmúlt 1 hétben 3 csontműtét volt, Penelopé, az öreg, nagytestű, fekete labilány, Clooney, a medencetörött, elgázolt kanocska, és Duncan, a szintén balesetes kamasz. Csak erre a három kutyára közel félmillió Ft-ot hagytunk a kórházban.

A 40 kölyök komplett oltási programja, chip, parazitamentesítés költségeit ki sem mertük még számolni.
Segítségre van szükségünk.
Arra sem volt még időnk, hogy 1% kampányt indítsunk.
Ha teheted, segíts kérlek.
Virtuális örökbefogadással, orvosi költségekre történő utalással, ha csak 1000 Ft havonta, az is rengeteget számít.
Köszönjük, ha támogatod a munkánkat. ❤️

Bankszámlaszám: 68800109-11035240-00000000
IBAN: Hu51 6880 0109 1103 5240 0000 0000
BIC kód: TAKBHUHBXXX
PayPal: azallatbaratalapitvany@gmail.com
Adószám: 18791927-1-15