Tanulság

Ennek a szinte mindennapi történetnek nagyon nagy tanulsága van.
Délután fél kettőkor találták ezt az idős kutyát a 4-es főúton bóklászva az autók közt. Több szervezetet megkérdeztek, többek közt minket is, de az óriási tömegnyomor miatt nem tudtuk fogadni, ráadásul másik megyében is történt a dolog.
Chipolvasást javasoltunk, illetve gondolkoztunk, melyik szervezet lehetne fogadóképes ennek a kisöregnek.
A megtaláló, Andi chipet olvastatott, de eredménytelenül. Az orvos gyepit javasolt, de az ajánlott helyen sajnos még mindig altatnak. Szó sem lehetett arról, hogy bedugják oda.
Mivel Téglás környékén találták, így nekiindultak a láthatóan jól ápolt és dagi kutyival a környező házakhoz, tanyákhoz, mivel haza nem vihették.
Biztosak voltunk abban, hogy gazdis, tökéletesen közlekedett pórázon és a kocsiban maga volt a megtestesült nyugalom.
Este 6-ra a kitartó keresgélés eredményt hozott. A középkorú házaspár már kétségbeesve kereste hőn imádott, CHIPES kutyájukat, aki amúgy nagyon szófogadó, de megijedt a vihartól. Mindig vigyáznak ilyenkor rá, de mire a gazdi hazaért, Kormi már útra kelt. 10 éves elmúlt, sosem történt még ilyen, és meg voltak győződve róla, hogy a chip működik. Vagy a leolvasó nem volt jó, vagy a chip sült be, ezt holnap ellenőrzik természetesen.

Kormi már otthon van, hála azoknak az embereknek, akik mindent megpróbáltak a szakadó esőben, hogy a kutya hazajusson. Nem hagyták magára, nem dugták be egy gyepire. Óriási köszönet illeti őket. ❤️

Ellenőriztesd a chipet a kutyádban, az első adandó alkalommal! Nézd meg, regisztrálva van-e, helyesek-e az adatok. Ha fogadóképesek lettünk volna, a kutya talán soha az életben nem kerül haza…