“Ön választ, mi segítünk” – ismét pályázatot indít a TESCO

Július 17-től ismét elindul a TESCO „Ön választ, mi segítünk” című pályázata, melyben három szervezet „küzd” meg a vásárlók szavazataiért egészen július 14-ig.

Az Állatbarát Alapítvány is várja a zsetonokat, Nyíregyházán két áruházban: Pazonyi út 36. és Vay Ádám krt. 20. (kis TESCO).

Idén egy igazán rendhagyó, TANYASI KÖZÖSSÉGI TERET szeretnénk kialakítani, ahol kicsik és nagyok, fiatalok és még fiatalabbak tudnak kellemes időt tölteni a kialakított bográcsozó helyiségnél, körbevéve háztáji állatokkal (tyúkokkal, kacsákkal, stb.), illetve a két minnesotai törpe malacunkkal. Mindemellett a kertészkedni vágyókra is vár némi öröm: kialakításra kerülne egy kisebb konyhakert is, mely önfenntartó, hiszen az ott megtermett zöldségeket egy-egy főzés alkalmával fel lehet használni. De ezekből lehet etetni a háztáji állatokat is.

A tanulás és a tudatos táplálkozás mellett az állatokkal való közvetlen kapcsolat is elősegíti, hogy a gyermekekből tudatos felnőttek váljanak. Ez akár iskolás osztályoknak, óvodás csoportoknak, sőt, csapatépítés gyanánt a dolgozó felnőtteknek is rendkívül hasznos időtöltést ígér. De akár kisebb-nagyobb baráti társaságok is ki tudnak települni egy kis jamboree-ra. 🙂