Pocok

Pocok 2014.09.24.-én született ivartalanított kan kutya.

Pocok tragédiája egyértelműen emberi hiba.
Egy olyan eset ez, ami tanulságos, egyben elgondolkodtató.
6 évvel ezelőtt kölyökként fogadták örökbe. Boldog élete volt, a gazdája tanította, foglalkozott vele, de…

A szerződés ellenére nem ivartalaníttatta. Ez az ő hibája és a miénk is, kicsúszott a látókörünkből.
Pocok tökéletes kutya volt a gazdája kezében, de sokminden kimaradt az életéből. Például a más kutyákkal történő szocializáció, ami tragédiához vezetett.
Történt ugyanis, hogy a gazdi fia és annak menyasszonya látogatóban voltak a gazdinál, saját, kis testű kutyájukkal.
A kicsi valahogy kilógott a házból egy óvatlan pillanatban, és Pocok megölte. Egy pillanat alatt.

Nem volt maradása többé. Ez a családi tragédia egy perc alatt kettétörte Pocok életét. Jelezték, hogy mennie kell. Vissza akarják adni. Visszavettük. Nyilván, hisz egyrészt szerződés kötelez minket, amit mi komolyan veszünk, másrészt az alapítvány mindig biztos háttér bármelyik kutyának, aki tőlünk van.

Pár hete újra velünk van. Az első napokban nagyon bizonytalan és rémült volt, azóta rengeteget oldódott. Beragadós típus, tudjuk. Kan, jó közepes (inkább nagy), fekete szín dominál, és 6 éves.

Nincsenek illúzióink. Szinte biztos, hogy itt fogja leélni az életét, de nem tehetjük meg, hogy nem adunk neki esélyt. Kipróbáltuk szukával, nem bántotta, de más kutya látványa aki sétára indult, annyira bepörgette, hogy bizony odakapott a társának. Pár órát teszteltük csupán, de nyilván nem rizikóztunk. Így Pocok ismét egyedül van.

Nehezen viseli új helyzetét, sokat sír. Ha embert lát, nyüszög, halkan vonyít, dugja ki a mancsát a rácsokon, húzza be a kezet, simogatást remélve.
A szívünk szakad érte. Egyedüli kutyának, kertes házba ajánljuk. Nincsenek óriási igényei, ő csak egy kis szeretetre vágyik.
Mi reménykedünk. Nagyon.