Amigo

2018.06.03-án született, ivartalanított keverék kan kutyus. Libabokorból került gondozásunkba, egy nagy seb volt a mellkasán. Amigo egy örökmozgó, jövök-megyek-mindenbebeleütöm az orrom-kötekszem a többiekkel típusú kutya 🙂 Nem verekszik, csak szereti megmondani a magáét. Az embereket nagyon szereti, kedves, barátságos. Pórázon szépen sétál.

Igazi jagd terrier jellem. Fiatal, másfél év körüli, aktív, jövök-megye-intézkedek típus.
Amigo hihetetlenül jó fej, nagyon okos, gyorsan tanul, villámgyorsan alkalmazkodik a változó körülményekhez. Ha arról van szó, bőszen játszik a társaival, ha olyan a sétapartner, akkor szívesen rohan, de gyönyörűen sétál kerekesszék mellett is, valahogy ösztönösen érzi, éppen ki és milyen habitussal foglalkozik vele.
Séta közben tud ő azért nagyszájú is lenni, de ez könnyen kezelhető.

Anno egy óriási seb volt a mellkasán, fogalmunk sincs, mi történhetett vele, kutyatámadás vagy felakadt valahol… Mindenesetre nagyon csúnya sérülés volt. Gyógyulása hetekig tartott, mára már nyoma sincs az egésznek, és a lelkében sem hagyott semmilyen negatív nyomot ez a történet.

Szeret ölbebabázni, azaz bújik az emberhez, kéri a simogatást, a figyelmet, nagyon kommunikatív. Mindenképp le kell mozgatni, hisz aktív, emiatt inkább kertes házba ajánlanánk, de szuperbiztonságos kerítés kell, hisz azért a terrier vér dolgozik ám.
Mozogni szerető, aktív családot keresünk neki, gyerekek mellé is tökéletes.

2021.06.02: negatív szívféreg teszttel rendelkezik.