Juno

2016.06.20-án született, ivartalanított keverék szuka kutyus. Tiszavasváriból került gondozásunkba. Valószínűleg elütötték, nagyon súlyos volt az állapota. Az állatorvosoknak romjaiból kellett újból összerakni a kis testét. Juno mindezek ellenére egy hatalmas harcos, hihetetlen élni akarás van benne. Végtelenül kedves, és ragaszkodó kutyus. Jelenleg még lábadozik.

Mindenképpen lakásba lesz örökbe fogadható.

Juno virtuális örökbe fogadója  Bálint Judit

Nagyon rég volt olyan kutyánk, akinek testi felépülésével ennyit küszködtünk, mint Junoéval.

Karácsony óta van velünk, akkor szedték össze rommá törve, bőrbetegen. Gyakorlatilag alig maradt ép porcikája, 5 műtéten esett át, újra kellett tanulnia járni.

Eltelt bő 3 hónap, és Juno nemhogy jár, hanem fut, ugrabugrál, vágtat, mint egy kis paci, olyan örömmel, és életkedvvel, mintha sosem történt volna vele ez a borzalom. Nagyon picit kíméli még jobb mellső lábát, de ahhoz képest, amit az orvosok először jósoltak, ez egy valóságos csoda, hogy ő így mozog.

A bőrbetegsége viszont csak nem akart javulni. Első körben egy sima kis demodexre tippeltünk, kezeltük is, megkapott mindent, amit megkaphatott, de nemhogy nem javult, csak rosszabb lett.
Az irodába költöztettük, ahol pár nap múlva elkezdte magát látványosan vakarni. Aztán marni, harapni, sokszor elevenre, véresre rágta magát.

Többször voltunk vele a kórházban, de semmi sem használt. Végül biopsziára került sor, azaz egy pici bőrdarabot kivágtunk belőle, és elküldtük szövettanra Pestre.
Ezzel párhuzamosan elkezdtünk neki méregdrága hypoallergén tápot adni, ami nagyon nem tetszett a kisasszonynak. Nem csoda, hisz addig minőségi konzerveket, főtt marhahúst, rizst, répát kapott, és nagyon szerette is. A mikro hangjára már csorgott a nyála. Ez most egy csapásra megszűnt.

A biopszia eredménye nem lepett meg minket, Juno allergiás/atópiás. Allergiateszt következett, elsőként környezeti allergiateszt.
Juno durván poratka allergiás…
Plusz még pár dolog, pl. gabonafélék, de a por a legsúlyosabb.
Lehetetlen neki teljesen steril, hypoallergén környezetet teremteni. Természetesen így nem maradhat, így mennünk kell tovább.

A következő lépés egy úgynevezett deszenzibilálás, egy oldattal az allergéneket egyre ritkuló gyakorisággal juttatjuk a szervezetébe, ezáltal megszokhatja, és tolerálhatja az azokat.

Persze ez sem egyszerű történet, mert specifikusan számára kevertetjük ezt ki, erre 3 hetet kell várni. Junonak nyilván eközben megy a szteroid, gyógynövényes gyógyszerek, bőrnyugtató krém, de ezekkel nem sokra megyünk.

Szóval, most itt tartunk… Ami nagy szerencse, hogy Junonak van két virtuális örökbefogadója is, akiknek köszönhetően némileg csökken az az anyagi teher, ami vele jár.

Igen, elaltathattuk volna… Tudjuk, hogy ilyenkor sok emberben felmerül (többször megkaptuk már), hogy minek küszködni ilyen kutyákkal, minek költünk rájuk.
Akinek kétségei vannak, annak szívesen megmutatjuk őt, bármikor.
Olyan élni akarás, és olyan vidámság van benne, a kellemetlenségei ellenére, ami döbbenetes.
Nagyon szeretjük, és nem kérdés, hogy elmegyünk vele, ameddig kell.(04.06)

Nagyon megijedtünk ma.
Juno egyik percről a másikra váratlanul rohamot kapott. Míg a mentős rohant boxért és indította az autót, hogy indulunk a kórházba azonnal, a kollegina levideózta, hogy elküldjük az orvosoknak, hogy ezzel se veszítsünk időt, tudják mire számítsanak.

Juno rohama maximum másfél percig tartott, hirtelen abbamaradt, tekintete kitisztult és felült.
Abban maradtunk a dokikkal, hogy nem mozgatjuk, figyeljük.
Vagy epilepszia, vagy alacsony vércukorszint, kézből hajlandó csak enni, és úgy iszik, hogy a kezünk a vizestálban van.
Nagyon aggódunk érte. (01.21)

Küzdünk, mint malac a jégen.
Juno ma ismét kórházban kötött ki.

Tegnapelőtt már nem nagyon kellett neki semmilyen táp, konzerv, pedig a legdrágább kapott cuccokat bontottuk fel neki sorban. Real Nature konzerv és társai. Tegnap bepróbálkoztunk nyers csirkemellel. Friss volt. Illata, állaga hibátlan.

Legnagyobb örömünkre Juno szemében végre érdeklődés csillant, jó étvággyal elfogyasztotta a 3 kis adag csirkecickót. 2-3 órás különbséggel. Az esti adag már nem kellett neki, gondoltuk, jóllakott, nem erőltettük.
Reggel kakit nem találtunk, csak normál színű pisi volt. Juno viszont bágyadtabb volt a kelleténél.

Kaja nem kellett neki, vizet ivott szépen, de nem volt önmaga. Lázat mértünk, melegnek tűnt. 40,2.
Azonnal indultunk vele a kórházba, a váróban kitört belőle minden, hatalmas adag furcsa szagú lágy széklet, a vége véres. Ja, tegnap elkezdett tüzelni is, miért is ne… mivel 3x volt altatva és 5 helyen műtve 2 hét leforgása alatt, így az ivartalanítás egyelőre nem jöhet szóba.

Azonnal infúziót kapott, felmerült a szopornyica, a parvo, a babézia lehetősége is. Minden teszt negatív lett. A szívféreg teszt is, ezt csak úgy bónuszban megcsináltattuk, ha már ott voltunk.

Végül a dokik összedugták a fejüket, és miután részletesen megbeszéltük Juno minden mozzanatát az elmúlt 2 napból, a szalmonella fertőzés lett a fő gyanú. A kórházban már 40,4 volt a hője.
Az ultrahang kimutatta, hogy a belek gyulladtak.
Kapott mindenféle csodacuccot, napi 2 infúzió van most előírva. Kicsit jobban lett, miután megkönnyebbült, és megkapta a gyógyszereket.

Most pihen, nyers csirkemellet nem kaphat, kizárólag rizs, répa, főtt csirke keverve, de addig is infúzió.
Erős kutya. Jobban lesz. (01.23)

Juno, a romjaiból újraépített kutya újra járni tanul. ❤️❤️❤️
Teste tele orvosi fémmel, az akarata vasból van, a szíve arany.
Juno nagyon élni akar. 🙂
Naponta többször eszik, jó étvággyal, de rengeteget fogyott, az orvosok szerint minden energiáját a gyógyulásra fordítja most, és nem baj, hogy most ilyen vékony, mert könnyebben tud mozogni, felnyomni magát.

A segítségetekkel könnyedén tudtuk rendezni a közel 700 ezer forintos kórházi költséget, ami rengeteg, de egy élete van neki is.
Sok sikersztorink volt már, de ő az egyik legnagyobb az utóbbi időben.
Szóval, Juno FELÁLLT végre. 🙂  (01.17)

Bagossy Brothers zenére gyógyulunk. 😍
Juno ma átesett a varratszedésen a fotók után, ééés, segítséggel ugyan, de már 4 lábon marad pár percig. ❤️❤️❤️

5 helyen volt műtve, kb. szétrobbantak a csontjai, de Pelle Gyuri és Turcsányi Boti Állatkórházas ortopéd csodadokik jó pár órás puzzle-özése eredményeként úgy tűnik, Juno újra tud majd járni. 😍 Köszönjük nektek dokibácsik, ismét csodát tettetek! 😉

Holnaptól elindul a gyógymasszázs kezelése, Éva Balláné Chriszt segítségével és csodakezével, úgyhogy jó úton haladunk. 🙂

Nem győzzük elégszer megköszönni, hogy kompletten álltátok a műtéteket, amik közel 700 ezer forintba kerültek. ❤️
Nélkületek nem ment volna.

Juno amúgy egy kis huncut kiscsaj, a tálból ímmel-ámmal eszik, de kézből bezzeg habzsol. 😂
Nincs elkényeztetve, ááá, dehogy. 😏

A jutifalat is nagyon bejön neki, a simogatást lehunyt szemmel élvezi, valószínűleg nem sok része lehetett ebben korábban.
Bagossy-ék meg kimondottan jó hatással vannak rá. 😉
Gyerünk kislány. Tavasszal futni fogunk. Eskü. (01.10)

Junót ma hazaengedték a kórházból.
3 hosszú műtéten van túl, 5 helyen műtötték.

Innentől indul a nyugalom, a rehabilitáció, a kemény munka, hogy újra járjon. 372000 Ft volt a második és harmadik műtét összköltsége, gyógyszerekkel, bentléttel együtt.
Így összesen 663000 Ft-ot fizettünk. A teljes műtéti költség Nektek köszönhető, ez nem ment volna Nélkületek.
Újra csak megköszönni tudjuk, a megosztásoknak és utalásoknak köszönhetően ez a rommá tört kutya esélyt kapott az életre. ❤️
Innentől mi vigyázunk rá, és mindent megteszünk, hogy újra teljes életet élhessen. (01.03)

2022.01.27.
Friss: negatív szívféreg teszttel rendelkezik!