Spirit

2017.03.05-én született, keverék, kan kutya.

 

Bejelentést kaptunk egy súlyos állapotú kutyáról, aki 4-5 napja hiába várja a segítséget, gazdája mozgásképtelen. A videó szörnyű látvány volt, mostanra pedig nagyjából teljes képet kaptunk, bár még mindig nem tudjuk, mi történt pontosan.
A neve Spirit lett. Mert chipje ugyan volt, de neve soha. 5 éve született valahol, aztán a gazdái elköltöztek, az örökös meg tovább adta a jelenlegi gazdához. Aki nem mozgásképtelen, hanem műlába van, mint kiderült. Meg két kutyája, Spirit láncon volt, a másik szabadon.
A kutya pedig másfél hete fekszik ebben az állapotban. Másfél hete. Evett-ivott, a gazda pedig várta, hogy jobban lesz. Nem gonosz ember. Tényleg nem. Egyszerűen csak… Szóval tudjátok.
A régi idők embere, aki egy hét múlva már szólt valakinek, de az nem tudott segíteni, eltelt újabb 3 nap, már a legyek köpték a kutyát, mire megtalált minket. A helyi állatorvos nem ment ki, egyébként őt is hívta. A napok teltek, Spirit egyre rosszabbul lett.
A gazda elmondása szerint biztos arcon lőtték. Ennyit tudtunk.
Sokkal rosszabb állapotban volt, mint ahogy a tulajdonos elmondta. Iszonyú szagot árasztott, és rettenetes küszködéssel várta a segítséget. Másfél hete, reggelre így találta a gazda…
A kórházban kapott infúziót, a sebei ki lettek tisztítva a hemzsegő lárváktól, készült rtg, ultrahang, de semmi. Nem lövés volt, ez biztos, nincs a koponyában lövedék, és kimeneti nyílás sem. A lyuk sem túl mély.
A fenék környékén lévő sebek sem egyértelműek. Olyan, mintha valaki megszurkálta volna (vasvilla például). Volt rá lehetősége bárkinek, hisz Spirit a kerítéshez volt láncolva, bárki elérhette, ha akarta.
És ami a legrosszabb, hogy a kutya nem áll fel. Mintha félig le lenne bénulva, de fizikális oka nincs, nem látható. Az elmúlt másfél hétben az oldalán feküdt, nem tudott mozogni. Most is csak annyira képes, hogy ha segítséggel felhasaltatják, megtartja magát nagyon rövid ideig.
Nem tudunk mást tenni, csak várunk, gyógyszerezzük. Volt már hasonló bénulásos esetünk, több is, de rajtuk nem voltak külsérelmi nyomok.
A kutya nem megy vissza a gazdához, nagy testű kan, a későbbi elhelyezése miatt már most hasogat a fejünk, egyelőre fogalmunk sincs, hova tudjuk majd tenni. Ha felépül. Nagyon örülnénk befogadónak, de nincsenek illúzióink.
Friss: 2022.10.12.
Spirit lábra állt és magától sétál!