Dorka

Dorkát 11 éve fogadták tőlünk örökbe először, akkor még fiatal kölyök volt. Nem tudjuk milyen emberek vitték el, hogy mekkora volt az öröm az örökbefogadáskor, vagy hogy egyáltalán hogy zajlott az egész, hiszen az akkori csapatból már senki nem dolgozik itt jó ideje.

Annyit biztosan elmondhatunk, hogy Dorka nem a neki megfelelő helyre ment. Udvaron élt, simogatást sosem kapott, valószínű bioriasztó funkcióját töltötte be. Számára az volt a szeretet, mikor a maradék kaját elé dobták. A szomszédok próbálták megadni neki ezt a fajta törődést, kerítésen keresztül simogatták, kedves szavakkal látták el.

Idén február közepén érkezett hozzánk a hívás, miszerint Dorka szökik, visszaadnák. 11 év után. Mivel az évet több visszahozott kutyával kezdtük, már csak megtörten kértük be az adatait és kezdtünk el gondolkozni, hogy mégis hova tegyünk egy nagytestű szocializálatlan idős kutyát.

Pár nap múlva érte mentünk és akkor láttuk, hogy mennyire el van hanyagolva szegény. A körmei hatalmasak voltak, folyamatosan sírt, iszonyatosan stresszes volt. Amíg ott voltunk, a gazda az ebédből megmaradt csirkecsontot még oda akarta neki adni, de mi természetesen visszautasítottuk, ha eddig nem lett baja tőle, ne most tegye kockára az életét.

Nem volt hosszú az út a menhelyig, de Dorka számára ez egy kész tortúra volt. Egész testében remegett, a boxban őrjöngött, olyan szinten nem bírta elviselni a bezártságot. Megérkezve azonnal átvizsgáltuk és mintha fájdalmai lettek volna a hasában amikor megfogtuk vagy megpróbáltuk megemelni, ezért kértünk is időpontot további vizsgálatokra az állatkórházba. Egy alapos kivizsgálás és ultrahang után kiderült, hogy Dorka teljesen egészséges, nincs fájdalma, legalábbis fizikailag nincs, lelkileg annál több.

A menhelyen egész nap csak sírt, hisztizett, könyörgött az emberi közelségért, simogatásért. Talán mert életében először tapasztalt ilyesfajta szeretetet és nem tud betelni vele. Szerencsére más kutyákkal jól kijön, így be tudtuk rakni csapatba, de pár nap után sajnos mégis ki kellett vennünk, mert az állandó sírását társai nem tudták tovább tolerálni. Adtunk neki még egy kis időt a megnyugvásra, szép lassan elkezdtük újra csapatba szoktatni egy sokkal nyugodtabb társaságba és mára talán elmondhatjuk, hogy jobban van.

De ki adja neki vissza az elmúlt 11 évet? Senki. 🙁 Már csak abban reménykedhetünk, hogy utolsó éveit valaki sokkal szebbé teszi.

2013.10.15-én született ivartalanított keverék szuka kutya.

2024.02.29: negatív szívféreg teszttel rendelkezik.