Boyko

2019.07.23-án született ivartalanított keverék kan kutyus.

2023.07.23:

Nagyon ritkán örülünk ennyire egy nyakas kutya felbukkanásának…
5 hónapja láttuk először, rohantunk utána temetőn keresztül, szegregátumban, többen, többször, több irányból próbáltuk bekeríteni, de semmi. Aztán eltűnt.
Szinte biztosak voltunk abban, hogy meghalt.
Aztán nemrég újra felbukkant, lefotózták, és a nagykállói menhellyel összedolgozva pénzjutalmat ajánlottunk a helyieknek, ha bezárják valahová.
Arrafelé a kerítések hiányosak vagy nincs is kerítés, végül egy megbízhatónak tűnő család udvarán a nagykállói csajok kitettek egy csapdát.
Ma reggel pedig jött a hívás, megvan! A csapdában elhelyezett kajának nem tudott ellenállni, bár jó pár napig eltartott ez a próbálkozás is. Judit és Barbi Nagykállóból indultak a kórházba, mi meg innen, ott találkoztunk.
Boyko lett a neve, 4-5 év körüli kan, nyakában duplán a madzag, húsig nőve, szállták a legyek, a szaga összetéveszthetetlenül ismerős számunkra.
Hemzseg benne a rengeteg bolha.
Boyko sokkos, retteg, a kórházban maradt, mert a nyakát plasztikázni kell.
Hiába kijött onnan a madzag, régi és heges a sérülés, tágulni ez már nem fog, emiatt most olyan, mintha egy szoros nyakörv lenne rajta folyamatosan.
2023.08.18:
Boyko rehabilitációja folyamatos, minden nap beülünk hozzá, hogy szokja az ember társaságát és rájöjjön, hogy már nincs mitől félnie. Sosem akart harapni, inkább csak elfordult és várta, hogy végre békén hagyjuk. Ma már örül, ha közeledünk, picit csóvál is, simogatást elfogadja, hámmal ki tudtuk hozni az udvarra.
2023.07.31: negatív szívféreg teszttel rendelkezik.