Askan

Gyakran megkapjuk, hogy tőlünk nehezebb örökbe fogadni egy kutyát, mint egy gyereket.
Gyakran kritizálnak is bennünket, hogy miért nem adunk örökbe mindenkinek, aki megkeres minket.
Sokan bizonygatni próbálják, hogy náluk sokkal jobb helye lenne a kutyának, mint itt a menhelyen.
Számonkérések tömkelegével nézünk szembe nap, mint nap.
Az örökbe fogadás feltételeivel sokan nem értenek egyet, leszólják a szabályainkat és az elveinket, pedig nem véletlenül tartjuk magunkat hozzájuk.
A csapatunk folyamatosan változik. Igyekszünk kitartani a jól bevált dolgok mellett, de emellett kénytelenek vagyunk tanulni a korábbi csapatok hibáiból.
Az egyik ilyen régi hibának még mindig érezzük az utóhatását. Korábban nem volt ennyire szigorú az előkontroll, nem volt szükséges többször meglátogatni a kiszemelt kutyust, nem volt mérvadó egy örökbe fogadásnál a kutya- vagy a gazdajelölt kora.
Askan csak az egyik kutya, akit korábban tőlünk fogadták örökbe .
A gazdája meghalt, a családban nem tudták megoldani az elhelyezését. Askan 2023 őszén került vissza hozzánk, szívférgesen.
Az első napokban nagyon stresszes volt, túl sok volt neki a zaj és az inger. Nehezen viselte a többi kutya társaságát, de úgy éreztük, hogy könnyebben alkalmazkodik a helyzethez, ha csapatba tesszük. Nem volt zökkenőmentes az érkezése . Az első néhány napban ingerült volt, nem találta a helyét. Nem értette, hogy mi történik vele, és miért van ismét a kennel rácsai mögött. Értetlenül nézett ránk, fel-alá szaladgált egyfolytában.
Néhány hét után belerázódott a mindennapokba, és elkezdett nyitni a társai felé. Végre elkezdett feloldódni, és belerázódni a mindennapokba. Nem volt egyszerű menet, de Askan elkezdte bontogatni a szárnyait. Újra.
Ma már jól érzi magát csapatban, fajtársaival is könnyen szoktatható.
Askan 2024 telén 10 éves lesz, ettől függetlenül szeret nagyokat sétálni. Imádja a hasát, egy kis jutalom falattal bármikor lekenyerezhető. Teljes oltási programmal, ivartalanítva várja a leendő gazdi jelentkezését, akivel élete végéig nagyokat bandázhat.

 

2014.11.02-án született, keverék, ivartalanított kan kutya.

2023.10.05: pozitív szívféreg teszttel rendelkezik.