Szabolcsi állatvédelmi problémák
Nos, ott tartunk jelenleg, hogy ígéretünkhöz híven ma látogatást tettünk a Guszevben, és a Tüzér utca környékén is. A tegnap kiposztolt láncos kölyök volt az elsődleges célpont, de természetesen szinte minden utcán végig mentünk.
A kölyök nem volt a láncon, sehol sem láttuk az udvaron. Kiabáltunk csengő hiányában, végül kijött a házból egy fiatal hölgy, nyomában egy boldog, elégedett, vidám kiskutya loholt. Nem hittünk a szemünknek, a tegnapi kutya volt az.
Rákérdeztünk a láncra, azt mondta, azért kötötte ki, hogy elvégezze a dolgát, de amúgy bent van. Nem igazán értettük a koncepciót, de a kutyát az ölében szorongatta, lemondani nem volt hajlandó, majd kutyástól bement a házba.
Felhívtuk a figyelmét arra, hogy ha újra láncon találjuk őt a hidegben, fedél nélkül, azonnal hatósághoz fordulunk. Szinte teljesen egyértelmű, hogy amint nagyobb lesz, ki fog kerülni két másik láncos társához az udvarra, de ha ez megtörténik (hetente többször fogja önkéntesünk ellenőrizni), akkor egészen biztosan nem fog ott maradni.
Még egy kutyát elhoztunk onnan, vize nem volt, a táljában jéggé fagyott vizes kenyér, a gazda lemondott. A kutyák nagy része láncon, de volt, aki a házban tartja. A körülmények elképesztőek.
A Tüzér utcai telepről további 4 kutyát hoztunk el, ők „csak” simán láncon voltak, de a tulajdonosokat hamarosan átköltöztetik a Guszevbe, és sokan nem vihetik magukkal a kutyákat, elfogadták a felajánlott segítséget, miszerint új családot keresünk nekik.
Még reggel kaptunk egy hívást Ovádi Péter megbízásából, a kolleganője, Réka hívott, hamarosan személyesen fogunk egyeztetni a szabolcsi állatvédelmi problémák kapcsán.
Lesz miről…