Részlegesen zárva vagyunk
Bármennyire is nem akartuk, elérkezett az idő, hogy meg kell tennünk.
A menhelyet ismét lezárjuk, határozatlan időre. Részlegesen, erről infók a poszt végén lesznek, de előbb az indoklás.
Az elmúlt hétvégén bár hűvös volt még, de gyönyörű, napsütéses idő volt, és döbbenetes mennyiségű látogató, sétáltató érkezett hozzánk. Alap esetben ennek nagyon örülünk, de a figyelmeztető táblák ellenére is történtek kellemetlen szituációk, és azt érezzük, kezd kicsúszni a kezünkből az irányítás.
Mi nem vagyunk, nem leszünk többen, és ezt a megnövekedett forgalmat egyre kevésbé tudjuk kezelni. A telep közel 4000 nm, és lehetetlen mindenhol ott lennünk, mindenki mellett ott állnunk. Ezért történhetett meg, hogy többszöri kérésünk ellenére is pár látogató (vélhetően olyanok, akik még nem jártak itt korábban), különféle ételeket, jutalomfalatokat dugdostak be olyan kennelekbe, ahol 4-5 kutya is van. Ez amellett, hogy szigorúan tilos, egyenesen életveszélyes is, a kutyák egymásnak mehetnek, és ha nem vagyunk a közelben, akár halálos tragédia is lehet a vége a jószándéknak.
Újra elmondjuk, ha sovány kutyát láttok a telepen, annak oka van, és az nem az, hogy éheztetjük őket. Extrém esetben betegség, de a legtöbb esetben egyszerűen az az ok, hogy brutálisan rossz állapotban, csontsoványan érkeznek, de ezen kívül a karanténidő letelte után semmi nem indokolja, hogy egyedül ücsörögjenek bezárva az elkülönítő részlegen. Őket naponta 3-4-5 alkalommal etetjük, külön a többiektől, a számukra megfelelő táplálékkal. Ha pl. egy bizonyos ételre allergiás kutya kap valami neki nem megfelelőt, azzal meg is ölhetitek őt.
Ami még zavaróbb volt, az az irodai mosdó állapota. Megértjük, és semmi bajunk nincs azzal, ha használjátok a mosdót, kezet mosni nyilván kell kutyázás után, és ha itt vagytok órákig, főleg gyerekkel, érthető az igény a mellékhelyiség használatára.
Nagyon fontos viszont, hogy ebben a helyzetben csírájában szeretnénk elfojtani az esetleges fertőzésveszélyt.
Hiába van kiírva, hogy egyszerre csak egy ember jöhet be, maszkban, ez nincs betartva, sokszor betódul egyszerre 5-6 ember, egy 5-6 nm-es előtérbe. Nemhogy másfél métert, 20 centit sem tudnak tartani így egymástól.
Világjárvány van, sajnos ezt tudomásul kell vennünk, és alkalmazkodni ehhez. Számunkra nagyon kellemetlen, hogy szólni kell emiatt, hisz segítő szándékkal jösztök hozzánk, a kutyáinknak a séta a nap fénypontja, imádnak kimenni, imádják, ha végre szaglászhatnak, és tényleg nagyon hálásak vagyunk azért, hogy foglalkoztok velük.
Ez viszont sajnos most már tarthatatlan. Ahogy egy korábbi posztunkban is jeleztük, ahogyan tavaszodik, érthetően egyre többen vágynak szabadtéri programokra, és mivel minden zárva, ezért adta magát a lehetőség, hogy nálunk kutyázhattok, macskázhattok, sétálhattok, mozoghattok a friss levegőn.
Ha nem az lenne a menhely funkciója, ami, ha nem sétálni, mozogni vágyó élőlényekkel dolgoznánk, már régen bezártunk volna, és most is nagyon hezitáltunk, hisz sétálniuk MUSZÁJ.
Ha nem mozoghatnának rendszeresen kennelen kívül, annak szintén tragédia lenne a vége előbb-utóbb.
Így egy köztes megoldást találtunk ki. A telepet RÉSZLEGESEN lezárjuk, ami azt jelenti, hogy a kapu zárva lesz, a menhelyre bejönni határozatlan ideig nem lehet, de bejelentkezéssel lehet sétáltatni.
Kizárólag telefonon tudtok időpontot foglalni, óránként 20 embernek tudunk lehetőséget biztosítani, azaz mondjuk öt négytagú családot jelent ez óránként.
Szeretnénk kérni, hogy tényleg csak úgy gyertek, hogy minél több kutya sétálhasson, ezért ha mondjuk jön egy 4 gyerekes család két felnőttel, ne egyetlen picike kutyát vigyetek sétálni, mert lehet, hogy másik 6 ember 6 kutyát vinne ki.
A csengőt ismét felszereljük, írásban nem tudtok időpontot foglalni, csakis 8-16 közt, a 06-20/550-1788-as telefonszámon. Minden egész órára lehet bejelentkezni, azaz 10,11,12,13,14 órára.
Az örökbefogadásokat sem szeretnénk szüneteltetni, hisz ha nem adunk örökbe, nem tudunk újakat menteni. Ha ilyen szándékotok van, a honlapon tudjátok megnézni a jelölteket, igyekszünk mindenkit mielőbb feltölteni, hogy naprakész legyen a honlap.
Az adománygyűjtő kis ketrecünk kint lesz a kapu előtt, ha hoznátok tápot, vagy plédeket, bármit, oda tudjátok betenni. Igyekszünk beszerezni/bérelni egy mobil wc-t is, ha esetleg úgy adódik, tudjátok használni, a kézmosást is megoldjuk, ígérjük.
Nagyon szépen köszönjük a megértéseteket, ez nem ellenetek szól. Mi is nagyon unjuk már ezt a helyzetet, de előbb-utóbb csak vége lesz már… 😞
Köszönjük, ha mellettünk maradtok. Fontosak vagytok, nélkületek nem menne. Vigyázzatok magatokra. ❤