Most így egy kicsit elegünk lett

Most így egy kicsit elegünk lett. Na jó, nem kicsit, nagyon.
Elég volt abból, hogy nálunk 250 gazdikereső állat (kutyák és macskák) várakozik, sokan évekig a rácsok mögött, és közben virágzik a házi szaporítás.
Elég volt abból, hogy számolatlanul kapjuk a házi szaporulatok édibédi fotóit, és vigyorgó smiley-k kíséretében dobálják az üzeneteket az emberek, hogy “osszad már lécccci, köszke!”

Hát nem, nem osztjuk. Betelt a pohár. NE SZAPORÍTS, és a problémád meg lesz oldva. Ivartalaníts, és nem kell évente 2-3 alkalommal rádöbbenni, hogy az ismerőseid közt sem tudod elpasszolni a kölyköket.

Ne gyere azzal, hogy dehát az első alom, vagy a nyolcadik, meg épp most akartad vinni, csak hát megint vemhes lett, komolyan nem érdekel.
A kölykökért megszakad a szívünk, így van. Tudjuk, sokan fogjátok írni, hogy de hát miért nem adunk esélyt, meg legalább általunk gazdit találnak.
Nem, nem akarjuk, hogy a mi megosztásunknak köszönhetően menjen értük valaki, akiről fogalmunk sincs, ki az, aki valószínűleg nem lesz felelős gazdi, mert az ingyen kutya kell, de az ingyen kutyának is vannak bizony szükségletei, úgymint minőségi táplálkozás, chip, oltások. Amit szinte biztos, hogy nem fog megkapni.
Nem akarunk többé cinkosai lenni a szapiknak, nem akarunk tudni róla, hogy láncon sínylődnek, vagy meghalnak parvoban, és tudjátok miért? Mert így is belepusztulunk már lelkileg ebbe az egészbe.
Nem fogjuk elvenni az esélyt a SAJÁT gazdikeresőinktől, és nem, ne írjátok, hogy akkor kidobja őket, meg úgyis hozzánk kerül utána. Az a jövő problémája, de megsúgjuk, hogy vészesen közel az idő, amikor nemhogy a sima kóborkákat, de a baleseteseket, kölyköket sem tudjuk majd fogadni, mert NINCS HELY. Akkor sem, ha megszakad a szívünk.
Múlt héten 2, azaz 2 db kutyánk ment örökbe. a 200-ból. És kb. 50 kutyát kellett volna érkeztetni a bejelentések alapján.
Tele vagyunk gyönyörűbbnél gyönyörűbb, nem fekete, hanem fehér, színes, szívecskés mintájú, kicsike, puha tündérekkel, chippel, oltásokkal ellátva, akik itt nőnek fel, mert nálunk 9800 Ft az örökbefogadás, a szapiknál meg ingyen van.
Tele vagyunk okos, gyönyörű, fiatal, kedves kutyákkal, akik szeretetre éhesek, de senkinek nem kellenek.
TELE VAGYUNK. Kapacitásügyileg, lelkileg, agyilag.
Természetesen a talált, bajban lévő állatokat továbbra is osztjuk, de ne próbálkozz azzal, hogy nem is a tied, mert villámgyorsan kiderül, ha nem mondasz igazat.
Bocs, ha keményen fogalmaztunk.
És köszönjük a megértést…