Kuba gazdit keres

Erika, Fanni, Anita, leloptuk a Kubás fotóitokat, bocsi. 🙂 Azért, mert szeretnénk, ha az emberek látnák a különbséget Kuba pofiján, hogy milyen az, amikor menhelyes “kötelező” fotózás van, és milyen az, amikor egy 3 éve menhelyen élő kutya kiszabadul sétálni és élményt szerezni.

Igen, Kuba 3 hosszú éve él velünk. Egyedül egy kennelben, mert nem igazán kompatibilis más kutyákkal. Ez persze semmit nem von le az értékéből, de fontos infó.

Bull típusú, talán Magyarország LEGHÁTRÁNYOSABB fajtajellegű kutyája. Tele vannak velük a gyepik, a menhelyek, az emberek kikiáltották őket “harcikutyának” (nem, ilyen fajta NINCS), sokan félnek tőlük, pedig aki tartott valaha bull típusú kutyát, és valóban együtt él(t) vele, családtagként, az tudja jól, hogy az egyik legjószívűbb, legkedvesebb, leginkább ragaszkodó és igazán EMBERbarát kutyáról van szó.

Ők azok a szerencsétlenek, akiket a leginkább megvisel a menhely. A legtöbb staff jellegű kutya hosszú távon belekattan a rácsok mögötti életbe, lefogynak, depressziósak lesznek.
Kuba múltját nem ismerjük, de az elmúlt 3 évét igen.
Imádja az embert, a simogatást, a törődést, a sétát.
Sokat vigyorog, boldog, ha kiszabadulhat a kennelből, de ez sajnos nem mindennapos.

Elsők közt kapott vadiúj, hőszigetelt házat, sokszor kedveskedünk neki hatalmas rágcsákkal, igyekszünk minél többet kiadni sétálni, de ennél többet mi nem tehetünk érte.
5 éves már, 3 hosszú éve raboskodik nálunk. Soha szóba sem jöhetett az altatása.

Egyszer hatalmasat hibáztunk vele kapcsolatban, gazdihoz adtuk, aki sokszor látogatta, hatalmas területre került, és boldognak tűnt.
Az úriember pár hét múlva jelezte, hogy a kutya folyton csak pihen, nem végzi el a feladatát.
????
A feladata többek közt, mint utólag kiderült, a házőrzés is lett volna. A delikvens sérelmezte, hogy a kutya nem ugatja meg az idegeneket, ezért tesztelni kezdte az éjszaka kellős közepén, úgy, hogy különféle tárgyakat hajigáltatott be idegenekkel a területére, hogy kezdjen már el ugatni. 😡😡😡
Mintha nem is ugyanaz az ember lett volna, mint aki elvitte anno.

Végül Kuba visszakerült, jobb is volt így.
Tavaly nyáron volt egy mélypont, a kutya teljesen “összeszakadt”, lefogyott, a szőre kopott lett, a szeme fénytelen.
Orvosaink nem igazán találtak semmi extra gondot nála, 2 nagyon kedves sétáltatónk, Anita és Laci viszont speciális, drága tápot hoztak neki, kapott vitaminokat, átálltunk nála a dupla etetésre, és szépen összekapta magát.

Pár hónapja ismét felcsillant a remény, Kubát lefoglalta egy szuper jelölt, de végül sajnos úgy alakult az életük, hogy mégsem tudták őt vállalni, amit ők és mi is nagyon sajnáltunk.

Hisszük azt, hogy Kuba még kaphat esélyt valakitől. Hogy van valahol ebben az országban valaki, aki megadja neki azt, amit megérdemel végre.
Minden kutya megérdemli, de 2020 nálunk az esélytelen, beragadt kutyáink éve lesz. Szeretnénk az öregeket, a feketéket, a hátrányos helyzetűeket is gazdihoz segíteni, akik évek óta velünk élnek.

Kuba ivartalan, chipes, oltott, szívféreg negatív, helyes pasas. Leginkább benti vagy kinti-benti tartást tudunk neki elképzelni, sok szeretettel, gondoskodással. Kizárólag egyedüli kutyának mehet, a cica is kizáró ok.

Fürgének 2 év után megtaláltuk az igazit.
Kubának 3 év után szeretnénk már végre.
Minden megosztást nagyon köszönünk! ❤️