Kedves örökbefogadni kívánó kutya/macskabarátok! 

Tekintve, hogy sok érdekes helyzetbe belefutunk, így egy remélhetőleg hiánypótló írásban összefoglaljuk, hogyan lehet tőlünk örökbe fogadni.
Termeszetesen mindig vannak kivételek, de az esetek nagy százalékban ez így működik:

3 platformon találkozhatsz állatainkkal, Facebookon, honlapon, és személyesen, ha kilátogatsz hozzánk. A honlapon a felnőtt kutyáinkat találod, Facebookon igyekszünk albumokba rendezve feltüntetni őket, és sokszor kapnak kiemelt posztot állataink. Vannak kutyák/macskák, akik miatt felrobban a postafiókunk, pl. a mai csivi mixek miatt. Meg kell értenetek, hogy bármennyire próbálunk interaktívak és gyorsak lenni, eltelhet jó pár óra , mire választ kaptok. Igyekszünk a kommenteket is figyelni, de szinte lehetetlen a posztok alatti hozzászólásáradatot kezelni.
Nem tudunk mit kezdeni a “kell”, “mikor mehetek érte”, “milyen fajta”, “mekkora lesz pontosan” típusú kérdésekkel. Szinte az összes kutyánk KEVERÉK. Azaz hasonlíthat valamilyen fajtára, de nem az. Nem tudjuk kik a szülők, a későbbi méretet csak tippelni tudjuk. Így hiába várjátok pl. egy tacsira hasonlító kutyától, hogy patkányozzon, nem biztos hogy fog, plusz, ilyen célra nem is adunk kutyát. Kizárt. Családot keresünk nekik, nem szeretnénk, hogy udvari díszként vagy bioriasztóként funkcionáljanak.

A helyes menet a következő: privát üzenetben jelentkezz, mutatkozz be, írj magadról, arról, hova kerülne az adott kedvenc, van-e kutyás tapasztalat, hol fogod tartani, milyen körülmények közt, erről küldj fotót is. Egy halom kérdés megelőzhető ezzel.
Viseled türelemmel kérdéseinket, válaszolj rájuk, töltsd ki a kérdőívet amit küldünk. Vagy válaszolj élőben, fogadd el, hogy tudnunk KELL, kire bízzuk kincseinket, mert azok. Kivétel nélkül. Ne háborodj fel, és ne kiabálj, hogy te bezzeg jót akarsz, meg hogy ezért van ennyi kutya a menhelyen, mert mi kekeckedünk. Nem kekeckedünk. Meg akarunk ismerni, nagy különbség.
A felnőtt kutyákat 3x kell látogatni, ebből csak ritkán engedünk. Például akkor, ha az örökbefogadó messziről érkezik, az viszont már egy plusz pont a távoliak esetében, hogy hajlandók több száz km-t utazni egy-egy kiválasztott miatt. Ilyen esetben nyilván alaposan megismerjük a jelöltet, mielőtt autóba ül.
El kell vinni őket sétálni előbb, hogy rácson kívül is megmutatkozzon, működik-e a kémia vagy nem.
Azért kell ismerkedni velük, mert fontos, hogy ne érje őket váratlanul a hirtelen környezetváltozás, legalább egy ismerős pont legyen, az új gazdi személye. Egy kölyök más, őket akár azonnal lehet vinni, ha mindent rendben találunk.
Vannak kutyáink, akiket csak bentre adunk, és van olyan cica is, mert sérült, vagy bármi egyéb. Kinti cicáknál is fontos a biztonság.
Ebből nem engedünk. Ha bentinek szánjuk, fogadd el, megvan az oka.
Ha minden oké, kutyák esetében 7000 Ft a díj, macskáknál 2500 Ft. Ez nem pénz, tekintve, hogy kapsz egy oltott, chippel ellátott kutyát. Ellenőrizzük őket bizonyos időközönként, és szeretnénk, ha néha magadtól bejelentkeznél, hogy minden oké-e. Szerződést írunk, amit be kell tartani.
Nem bonyolult. Nem kell hónapokig várni, de várni kell. Nem tudunk 60 felé szakítani 4 kiskutyát, ha nem te vagy a kiválasztott egy népszerű állatnál, ne sértődj meg, nézz körül, ki lehetne helyette.
Ők a mi szőrös gyerekeink. És mi a legjobbat akarjuk nekik.