Ivartalanítási alap
Nem mindenkihez ér el a szavunk.
Nem mindenki fogja fel, mit jelent az, ha egy Szabolcs megyei faluban egy láncos bull típusú kutya lefial vagy 8-10 kölyköt a putri közepén.
A kölykök nagy része túl sem éli, vagy az anya súlyos lánca fojtja meg őket, vagy megfagynak a csupasz földön, vagy betegek lesznek, vagy szét lesznek osztogatva hasonló helyekre, és már kölyökként láncra lesznek verve, majd ők is fialnak a végtelenségig, majd az ő utódaik is, meg az övéik is…
Bull típusú kutyákkal van tele az ország, a legtöbb menhelyen beragadós kategória, óriási szerencsével, sokszor csak évek múltán lehet őket örökbe adni. Vagy soha.
Nálunk is van pár gyönyörűség belőlük, de hiába szépek, hiába emberimádóak, ha olyan sztereotípiák lengik őket körbe, ami egy kezdő kutyatartót bizony elriaszt.
Az ivartalanítási projekt alapunk az ilyen sorsú kutyák miatt is született. Hogy legyen mihez nyúlni, ha baj van. És baj mindig van.
Lassan három hónapja van egy külön számlaszámunk kifejezetten az ivartalanításra elkülönítve.
Ebből az összegből menhelyes, vagy rászoruló, vagy romatelepes kutyákat ivartalanítunk, amennyit tudunk.
3 hónap alatt 553000 Ft gyűlt össze erre a célra, de 709000 Ft-ot költöttünk már el. 18 kutyára jött össze a pénz, de 23 kutya esett át a műtéten ebben a programban.
Nem sok, tudjuk. De 23 kutya már egészen biztosan nem fogja tovább nyomni a felesleges szaporulatok számát ma Magyarországon.
Az egyik kutya, aki ezen program résztvevője, a képen látható Bella. Láncon él, a gazdája ragaszkodik hozzá. Bella vemhes lett, de megfialni már nem fog. Túl van a műtéten, és nálunk lábadozik varratszedésig, aztán hazamegy. Ennyit tehettünk érte.
A ti segítségetekkel.
Ha tudsz segíteni, tedd meg kérlek, mert nincs más módja, hogy ennek egyszer vége legyen. Nagyon köszönjük.
Elkülönített számlaszám: 68800109-11064143-00000000
Takarékbank
Közlemény: Ivartalanítási alap