Iskolai előadások

Nem tagadjuk, nem volt könnyű két hetünk. Ma lement az utolsó iskolai előadás is, ami az állatok világnapja kapcsán került megtartásra. 416 diák és sok-sok pedagógus hallgatta végig a felelős állattartásról szóló szavainkat, a menhelyen, vagy a saját iskolájukban. Csoportok jöttek sétáltatni, vittünk ki mi is kutyikat, akik hősök voltak, hisz hang nélkül tűrték, ahogy nem egyszer 20-30 gyerek rohanta le őket (persze utána megbeszéltük a gyerekekkel, hogy ezt nem szabad, és hogyan közelítsünk egy idegen kutyához).

Rongyosra beszéltük a szánkat, de nem bánjuk, egyáltalán. Ha csak néhány gyerkőc megértette a lényeget, és nyomot hagytunk benne, már megérte. Voltak gyerekek, akik bennünk hagytak nagyon mély nyomot, néhányan annyira okos kérdéseket tettek fel, és olyan szuper válaszokat adtak, hogy csak pislogtunk.

Nagyon nagy köszönettel tartozunk az összes pedagógusnak, akik fontosnak tartják a gyerekek érzékenyítését a témával kapcsolatban. Köszönjük szépen, hogy reményt adtok, hogy vannak még PEDAGÓGUSOK ma Magyarországon, nem csak TANÁROK. Akik hittel és szeretettel terelgetik a gyerekeket, nem csak letudni akarják a munkaidőt.
És persze a szülőknek is köszönjük, akik felelősségre nevelik a gyerekeket, és eljönnek velük a menhelyre.
Most egy picit megpihenünk ezzel kapcsolatban, felfrissítjük a prezentációnkat, kicsit kipofozzuk, modernizáljuk, és újult erővel indulunk majd neki újra jövőre is.
Viszont, évközben is nagyon szívesen eleget teszünk minden meghívásnak, szeretnénk, ha középiskolák is csatlakoznának ehhez. Egy osztályfőnöki óra keretében nagyon szívesen elmegyünk beszélgetni kicsit.
És íme a számok, amik két hét alatt összegyűltek adományként:
ADOMÁNY:
KUTYATÁP: 730,8 KG
KUTYASZALÁMI: 47 KG
MACSKATÁP: 50,5 KG
KUTYAKONZERV KICSI: 78 DZ, 31 kg
KUTYAKONZERV NAGY: 94 DZ, 113 kg
MACSKAKONZERV KICSI 28 DB, 11 kg
ALUTASAKOS KUTYA: 32 DB
ALUTASAKOS MACSKA: 42.DB
JUTIFALI: 17 DB
ÖSSZESEN: 832,3 KG
SULIK:
IKSZT.Sényő Könyvtár
Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézmény
Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye

Bem József Általános Iskola
Ibrány Óvoda
Apáczai Csere János Általános Iskola.
Móricz Zsigmond Általános Iskola Váci Mihály Tagintézmény
Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
Móricz Zsigmond Általános Iskola
Új Nemzedék Közösségi Tér