Időt kérünk
Időt kérünk. Nem tudjuk, mennyit.
Határozatlan ideig NEM tudunk kölyökkutyákat fogadni!
Ismét tombol a parvo nálunk, pedig hónapok óta nem volt semmi. A 10-es kölyökcsapatból, akiket pár napja posztoltunk, hárman már meghaltak, hárman még infúzión lógnak, de nagyon gyengék, négyen tünetmentesek (még).
Múlt héten két kamaszt is elvesztettünk, ma reggelre egy viszonylag frissen érkezett felnőttet, és egy másik fiatal felnőtt 3 napja küzd a kórházban az életéért.
Nem akartunk erről írni, mert tudjuk, hogy a tragédiák, főleg, ha sok van belőlük, nagyon megreccsentik a lelkeket, és úgy gondoltuk, bőven elég, ha mi halunk bele nap mint nap a veszteségekbe. De eljött az a pont, amikor muszáj beszélnünk erről.
Ömlenek a bejelentések, rengeteg kölyök, és még tavasz sincs. De nem megy, egyszerűen nem. Semmi értelme, hogy érkeztetjük őket, és sorra dőlnek ki, hiába a maximális higiénia, a folyamatos fertőtlenítés a legprofibb cuccokkal, a karanténoztatás, a millió immunerősítő, az oltások. Ezek a kicsik most kapták volna a második oltást, hétvégén.
Lefotóztuk őket, meg sem fordult a fejünkben, hogy miután hetek óta itt vannak, és egészségesek, aktívak, viháncolnak, hirtelen beüt náluk a parvo.
A frissen érkezettek karanténban vannak, a kölykökhöz összesen három ember nyúlhat, a két asszisztensünk, na meg persze az orvosunk.
Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy itt is elmondjuk, hogy a külső kölyökkarantén LÁNCCAL és figyelmeztető táblával van elzárva a látogatók elől, ez egy szigorúan védett terület, és a belépés tilos.
Ennek ellenére napi szinten kell rászólnunk valakire, hogy ne bújjon át a lánc alatt, mert nem véletlenül van ott, és ne nyúlkáljon be minden egyes kennelbe, végighaladva az összesen, megfogdosva mindenkit.
Higgyétek el, ez nekünk is baromi kellemetlen. Kijönnek a látogatók, hoznak adományt, sétáltatnak, majd nekünk le kell szabályoznunk őket, rájuk kell szólnunk, de ez kizárólag a kicsik védelmében történik.
Nem lehet, és kész. Értsétek meg, kérlek. Az életük milliószor fontosabb, mint a sértődés, ami ezzel menetrendszerűen együtt jár.
Ha véletlenül kölyköt találtok, és hajlandóak vagytok pár hétig elhelyezni, amíg az oltásaikat megkapják, nyitottak vagyunk arra, hogy később fogadjuk őket. De oltatlanul kölyök jelenleg nem jöhet.
R.I.P. kicsikéink. Megmentettünk benneteket, hogy aztán itt haljatok meg. Feldolgozhatatlan.