Wookie Gazdijelöltes

Wookie anno Rudi néven futott. 5 éves, máltai selyempincsi elvileg. Egy lakásban élt eddig. Egy párral. Anno amikor ez a pár felbukkant nálunk, volt egy kis rossz érzésünk, de az a megmagyarázhatatlan fajta, képtelenek voltunk megfogalmazni, mi zavart bennük annyira. Rudi (Wookie) mellé akartak örökbefogadni egy társat.

Kinézték Odint, egy padlásról mentett picike fiúcskát. Mivel Rudit is hozták, és azt láttuk, nagyon szeretik, plusz nagyon jól szocializált, ápolt és kedves kutyus volt, így végül némi dilemma után kiengedtük hozzájuk Odint.

Akit másnap reggel elgázolva szedtünk össze a menhely felé vezető úton. Már nem tudtuk megmenteni. Az a reggel egyszerűen szörnyű volt. Napokig nem tértünk magunkhoz, a fájdalom, a düh, az elkeseredettség annyira erősen dolgozott bennünk, hogy úgy éreztük, ezt sosem bocsájtjuk meg nekik. Meghalt egy kutyánk náluk, mert nem volt elég szoros a hám, Odin kirántotta magát egy elhaladó autó miatt, és egy autó alatt végezte. Ennek jó pár hónapja már.

Pár napja pedig bejöttek hozzánk. Először nem ismertük meg őket. A hölgy kissé zavartan mosolyogva közölte, hogy jöttek kutyát leadni. Lefagyásunkra hidegen, érzelemmentesen közölte, hogy válnak, és nem kell a kutya senkinek. És ők most itt hagyják. Aztán jött a felismerés, hogy kik is ők. Pár perc beszélgetés után arra döbbentünk rá, hogy mindketten sérültek mentálisan, a szó szoros értelmében. Amit anno nem vettünk észre, csak éreztünk.

Kérdésünkre, hogy 5 év alatt nem szerették meg annyira ezt a kutyát, hogy megtartsa valamelyikük, gyorsan, tűpontosan, kegyetlenül jött a válasz: Nem, nem szeretjük. Már nem kell.

Soha nem veszünk be gazdás, egészséges kutyákat. Soha. De Wookie esetében tudtuk, hogy ha nem vesszük be, a kutyát elteszik láb alól, vagy egyszerűen szabadon engedik. Mert nem fogják fel tetteik súlyát.

Wookie tehát jött, ivartalanítódott, és most új gazdit keres. Kisgyerek mellé nem ajánljuk, semmiképp, mert jelenleg annyira sokkolja őt a kennel, a kutyaház, a zsufi, hogy hajlamos kapkodni félelmében, 5 évig ágyban aludt, és most egy betonkennel az otthona, 3 másik kutyával kell osztoznia 15 nm-en.

Egy türelmes, kedves gazdit keresünk, aki leviszi naponta 2x sétálni, aki elfogadja, hogy ő egy eldobott élet, és ennek nyoma van, aki végtelen szeretettel mutatja meg neki, hogy bizony érdemes élni. Feltehetően szobatiszta kisfiú. Chipes, oltott. Jó gazdit keres, kizárólag lakásba.