Víta

2016.09.08-án született, keverék szuka kutyus

Egy szociális gondozó kért segítséget, miszerint egy család kertjében magatehetetlenül fekszik egy kutya, szinte semmi életjelet nem mutat. Kiderült, hogy a saját kutyájuk, de nem tudják, mi történt vele.
A kutyában nem volt chip, nyilván oltva sem volt, orvoshoz nem tudták elvinni, így véglegesen hozzánk került, pontosabban kórházba.
Víta lett a neve.
Napokig teljesen elfekvő volt, le volt bénulva.
Ez volt az első alkalom a kirobbant nyers csirke ügy kapcsán, amikor valóságosan láttunk egy ilyen kutyát, akinek pár nap múlva tiszta lett a tudata, de képtelen volt megmozdulni.
Lassan, nagyon lassan kezdett visszatérni a testébe az élet, először csak a fejét emelte meg, majd feltolta magát, és hason fekve figyelt, majd segítséggel felállt, pár lépés után visszahuppant, végül egyedül is fel tudta már nyomni magát. Ez a folyamat közel 2 hétig tartott.
Mostanra már teljesen egészséges, gyönyörűen meghízott, tökéletesen és higgadtan sétál, a kennelben nem őrjöng, nem akar kitörni, nyugodtan, higgadtan figyeli az eseményeket.
Kommunikatív az emberrel, de ez nem ugatásban nyilvánul meg, inkább az értelmes, beszédes tekintetében. Macskákat nem tűr meg, ez már biztos, kutyával pedig nem próbáltuk, de vélhetően ő inkább egyedül élne.
5 év körüli szuka, sajnos szívférges, ezt kezeljük a lassú módszerrel. Már ivartalan, chipes, oltott, esélyei nagyon kevesek, ezt tudjuk, de a remény hal meg utoljára… Ha valaki esetleg beleszeret… Írjon nekünk.