Vienetta Ideiglenes kihelyezésben

Körülbelül 3 éves, ivartalanított, keverék szuka kutyus.

Sosem tudjuk előre, milyen hosszú a folyamat.
Fogalmunk sincs, mi játszódik le egy kutya fejében, lelkében, melyik az a pont, amikor elfogadja, hogy mi jót akarunk neki, és a rettegő, bizalmatlan, jéggé fagyott szoborból egy kedves, bújós tündérke lesz.

Van, hogy hónapokig tart. Van, hogy azonnal megérzik a jót. Vienetta 1 hét után oldódott fel, teljesen váratlanul, 180 fokot fordulva.

Mi leginkább utcáról mentünk. A PCAS lányok gyepikről főként. Az újfehértói gyepi fogta meg, először 4 hónaposan, majd valahogy megszökött onnan, 3 évig egy mezőn élt a gyepi mögött, és 3 év elteltével újra befogták, vemhesen. Ez a gyepi a PCAS lányok területe, de amikor megláttuk a segélykérő posztot, egyszerűen nem tehettük meg, hogy ne segítsünk valahogy.

Egyet tudtunk mindketten, hogy NEM FIALHAT LE.
Tudjuk, hogy rengeteg állatszerető ember számára felfoghatatlan, hogy vagyunk képesek egy vemhes kutyánál megszakíttatni a vemhességet, de ha valaki valaha járt már menhelyen, és a valóságban szembesült azzal, hogy mennyi kölyök van bent, az megért minket.

Felelős állatvédőként egyszerűen nem tehetjük meg, hogy hagyjuk őket végeláthatatlanul szaporodni.
Magyarországon a felelős gazdik lassan elfogynak.
Egyszerűen nincs annyi állatszerető ember, ahány kutya várja a menhelyeken és gyepiken az igazit.
Nincs. Ez szimpla matematika.

Szóval, Vienetta egyenesen a kórházba ment a gyepiről. Aztán hozzánk került.
Egy lelki roncs érkezett.

5 napig nem evett, nem ivott. Teljesen kikészült az idegen környezet miatt, a bezártság miatt, pedig nem is kennelbe került először, hanem az irodában és a rendelőben tartózkodott felváltva.

Hiába volt minden kedves szó, tutujgatás, finom falatok, kedvesség. Eredmény nulla. Legalábbis mi azt hittük. De Vienetta valószínűleg gondolkodott, érezte, hogy biztonságban van, hogy nem akarjuk bántani. A folyamat olyan mélyen játszódott le benne, amiből mi semmit nem érzékeltünk.

Egy bő hét elteltével reggel bombaként robbant ki belőle az addig elfojtott hála, szeretet, kedvesség.
Délután 4-kor egy jégszobrot hagytunk ott. Másnap reggel 8-kor egy szeretetbomba ugrott a nyakunkba, szó szerint. Egyetlen éjszaka alatt megálmodta, hogy “oké, csak adok ezeknek a kétlábúaknak egy esélyt, hogy imádhassanak”… 😂😂😂

Azóta eltelt jó pár nap, Vienetta kapott egy jó fej csapatot, vigyorog, boldog, bújik, szeret, hízeleg, puszit oszt.

Egy igazi tüneményes királylány. Kicsike, lakásba szánjuk. Hálája és szeretete élete végéig üldözni fog, ez tuti.

Vienetta virtuális örökbe fogadója Tatai Tímea