Vasco Gazdijelöltes

2018.08.02-én született, ivartalanított keverék kan kutyus. Törött lábbal kóborolt egy kis faluban. A kezdeti bizalmatlanság után mára más teljesen kinyílt, nagyon közvetlen, rögtön barátkozós fiúcska. Nagyon hálás a törődésért, a simogatásért, nagyon bújós. A többi kutyussal kicsit domináns, de ez teljesen kezelhető, inkább csak felpörgeti magát, amikor embert lát. Pórázon szépen sétál.

Örökbe fogadható!

Utáljuk azt a mondatot, hogy “házőrzőt keresek”.
De tényleg. A legtöbb kutyánk totálisan alkalmatlan erre a szerepre, hisz sok idegennel találkoznak normál esetben.

A legtöbb kutyánk a rácson csüngve, teli szájjal vigyorogva, nyüszkölve próbálja eladni magát, dugják ki az orrukat, mancsukat, már-már felszólítva a látogatót, hogy “engem vigyél!!!”
Innentől kezdve valószínűbb, hogy adott kutya inkább halálra nyalná a betörőt, és esze ágában sem lenne bántani.

Hát, Vasco nem ilyen. Nagyon nem.
Rácson belül, ha mi kívül vagyunk, valami eszement módon védi azt a kis pár nm-t, ami az övé és társáé. Nem is ismerünk rá ilyenkor.

Kennelen belül viszont egész más. Bújik, mászik ölbe, szeretteti magát, aki enni ad neki és aki takarítja, az az isten számára. A minden, a non plus ultra.

Pár hónapja törött lábbal fedezte fel egy állatbarát lány. 3 lábon bicegett, napokig tartott, mire Vasco a bizalmába fogadta. Végül sikerült megfogni, túlesett egy komoly csontműtéten, és azóta kettesben él Pandorával egy kennelben. A kanokat annyira nem kedveli, szukákkal nincs baja, de etetésnél azért kell a kontroll, Vasco még mindig nehezen hiszi el, hogy nem kell többet éheznie.

Szóval, bármennyire utáljuk ezt mondani, de Vasco tökéletes házőrző típus, ő végtelenül egyszerűen működik.

Akitől enni kap, aki szereti, azt az élete árán is megvédené.
Csakis kertes vagy kertkapcsolatos házba ajánljuk, ő nem az a típus, aki egész nap nyugodtan hever a kanapén. Neki feladat kell, mozgás, lefàrasztás, munka.
Biztosan jót szunyálna egy kanapén.
Miután megvédte a hazát…(04.24)