Ubul

2019.04.01-jén született keverék kan kutya.

Ubul egy seggfej. Bocsi. Tényleg az. Igazából kb. közünk nem volt hozzá, Újcsanálos környékén, Borsodból érkezett a segélykérés Babák Katától, egy ottani állatvédőtől. Nem Szabolcs megye, nem is sérült, de Kata annyira meggyőző volt, és annyira kétségbeesett, hogy nem volt szívünk nemet mondani.

A sztorija kb. annyi, hogy rettegett, sovány volt, menekült, akkor már hetek óta, alig lehetett megfogni, de végül sikerült. A fuvarját megszerveztük, meg is érkezett. Karanténoztatása után csapatba került, hááááát…. Nem kicsit nagy az arca a fiatalúrnak.

Ma hidegzuhany jött. Eltelt a kötelező két hét, chipről nem tudtunk, Katáék szomszédja csekkolta, nem jelzett a leolvasó. Nálunk protokoll, hogy chipezés előtt azért végigmatatjuk a szőrös kis testüket, biztos, ami biztos alapon.

Sokk 1: Ubulnak van chipje.
Sokk 2: a kutya Petvetdata szerint május elsején elhunyt.
Gyors hívás Katának, a kutya chipes. Sokk 3, ezúttal Borsodban, „mi van????”

Ubul, eredeti nevén Vacak, egy idős bácsi nevén van. Ezt már a chipet regisztráló állatorvostól tudtuk meg, aki elmondta, hogy Ubul/Vacak gazdija egy nagyon idős bácsi, aki egy utcában lakik vele, a kutya tippünknek megfelelően kb. 2 éves, nem jagd terrier ugyan, ahogy a chip mondta, inkább welsh beütés, és extrém szökős, a bácsitól hónapokkal ezelőtt tűnt el, és mivel nem találta, azt hitte, halott, így bejelentette az elhullást. Hát, Ubul nagyon is él, talán túlságosan is.

A gazdit is felhívtuk természetesen, aki már nagyon idős, de ennek ellenére a kutyának parvo és kombinált oltása is van, és érvényes veszettség oltás, plusz chip.
Egyrészt nagyon megkönnyebbült, hogy a kutya él, másrészt a felajánlott két verzió közül (a kutya hazamegy, vagy lemond, és gazdit keresünk) a másodikat választotta. Mindenféle ráhatás, vagy rábeszélés nélkül.
Elmesélte, hogy a kutya folyamatosan szökött, mígnem egy nap nem ment haza többé. Ő azt hitte, meghalt. Azt is elismerte, hogy ő már nem tud róla felelősen gondoskodni, és megköszönte, hogy keresünk neki új családot, de kihangsúlyozta, hogy nagyon erős kerítés legyen ám…

Tehát Ubul (egykori Vacak) új gazdit keres, hiperszuper kerítéssel, de leginkább benti tartással. Macska kizárt.