Trulla

Körülbelül 2 éves, ivartalanított keverék szuka kutyus. Nagyhalászból került gondozásunkba a kölykével. Az egyik szeme hiányzik, de ez csak egy kis esztétikai hiba, mert semmiben nem akadályozza. Trulla egy tündéri kutyus, nagyon kedves, barátságos, nyugodt. Nagyon hálás minden apró simogatásért, kedves szóért, nagyon igyekszik megfelelni. Más kutyákkal jól kijön. Leginkább benti kutyaként, egy kanapén tudnánk elképzelni.

Örökbe fogadható!

Kevés olyan kutyánk van, akinek láttán néha nekünk is kiszalad egy-egy könnycsepp.
Mindig az jár ilyenkor a fejünkben, hogy milyen hihetetlen egy kutya tiszta és ártatlan lelke, hányszor tud újra és újra bizalmat szavazni azoknak, akik jól bánnak vele.

Nagyhalászból került hozzánk. Hetek óta járunk ki, az elmaradott, hátrányos helyzetű részekre. Kezdünk megedződni, bár egy-egy ilyen túra után leginkább egy jóóó nagy üveg BÁRMILYEN alkoholos italra vágyunk, hogy elfelejtsük a borzalmakat, amiket látunk-hallunk-tapasztalunk.
Persze pálinka helyett marad a hajnalig tartó gondolkodás, a sötét szobában plafonra meredés, és ha sikerül elaludni, akkor álmainkban jelenik meg a rengeteg segítségre váró kutya szeme.

Nem értjük az embereket, tényleg nem. Mi visz rá valakit, hogy sósavval leöntse egy kutya fejét? (Több szomszéd megerősítette a hihetetlen sztorit).
Mi visz rá valakit, hogy elnézze, hogy ez a szerencsétlen fiatal kutya lefialjon, majd napokig őrizze a halott babáját? (Egy kölyök maradt életben, aki azóta gazdis).

Trulla senkinek nem kellett. Mindenki legyintett, hogy nem tudják honnan jött és kihez tartozott.
Trulla rettegett, mikor megérkezett.
Jó fél órán keresztül ki sem jött a boxból, de hagytuk, hogy a saját tempójában kezdjen el velünk ismerkedni.
A legkisebb érintésre is osszehúzta magát,
lehajtott fejjel várta a fájdalmat, az ütést.
Megszakadt a szívünk érte.
Ennyire alázatos, félénk kutyát régen láttunk.

Sebeit elláttuk, lelki rehabja is megkezdődött. Bull típusú, de kisebb termetű. Ideális lakásba, és szeretnénk is olyan helyet találni neki, ahol természetes, hogy bemehet éjjel. Vagy bármikor.

Trulla viszonylag gyorsan elkezdett bízni, megtanult sétálni, megtanult hízelegni, tökéletes lakótársa a többi kutyának, és rengeteg szeretet van benne.
Már nem fél a simogatástól, már tudja, hogy az emberi kéz nem csak bántani tud.

Szépséghibája, hogy egyik szeme hiányzik, nem tudjuk miért, és nem is gondolkodunk rajta, mert megkattannánk. Csak reméljük, hogy így született… Ennek ellenére teljes értékű, egészséges, oltott, chipes, ivartalan kislány. 2 év körüli maximum.

Tökéletlensége ellenére ő egy tökéletes kutya. Imádjuk. És imádnánk, ha valaki beleszeretne, úgy, mint mi. (03.23)