Timót

Körülbelül 2012.07.10-én született, ivartalanított keverék kan kutyus

Timót hat éve ment örökbe. Akkor volt 2 éves, fiatal, aktív kutya volt. Anno sokkal nagyobb bizalmunk volt az emberek felé, sokkal gördülékenyebb volt az örökbefogadás, sokkal kevesebb volt a rossz tapasztalat.

A gazdi már akkor sem volt fiatal, de az akkori csapat bizalmat szavazott a jóvágású, fitt, kedves, idős bácsinak, aki aktívan kertészkedett, végtelenül intelligens, és kedves, tisztelettudó. Tényleg az. 2 kutyája volt tőlünk.

Pár hete azért jött be újra, immár 80 éven túl, hogy Timót társa meghalt, és a kutya egyedül maradt. Ő már panelben él, a kutyák kint maradtak egy telken. Elvoltak, a bácsi minden nap ment ki. Aztán az egyik kutya meghalt. Timót nem érezte jól magát egyedül, ami nem csoda, egy szakadt piros labda volt egyetlen hű és örökös társa. A bácsi vinni akart mellé valakit.

Görcsbe rándult a gyomrunk. Egyrészt a kora is aggasztó volt, hisz ha történik valami, mi lesz? 2 kutya fog visszajönni? Másrészt egyik kutyánknak sem szeretnénk olyan életet, hogy egy üres telken őrizze a semmit. A bácsi tudomásul vette, de jelezte, hogy ez nem jó a kutyának. Egyetértettünk, abban maradtunk, hogy hirdetjük, hátha.

Nem jelentkezett senki, pár hét múlva viszont jött a hidegzuhany, a bácsi váratlanul lerobbant, és Timót napi ellátása is veszélybe került. A félelmünk extra gyorsan beigazolódott. Timót pedig visszajött, 6 év után, elhízva, bizalmatlanul, nem túl kedvesen.

A nagy terület után egy 15 nm-es kennel lett az otthona, kapott ugyan egy társat, de nem igazán érdekli semmi. Elvesztette az eddigi életét, a környezetet, amit ismert, a biztonságot. A szakadt piros labdáját. MINDENT.

Közeledve az idős korhoz, rácsok mögött él, az élete darabokra hullott. Ha nem tetszik neki valami, kapkod még, de ez el fog múlni, most még nagyon meg van zavarodva.
Szeretnénk neki még családot, ha egy kicsit rendbe jön a lelke. Ismerkedni lehet már vele, de még kell egy kis idő neki, mire újra bízni fog. Szóval keressük neki a végleges családot, aki megad majd neki mindent.
Egy új, piros labdát is.