Sookie Gazdijelöltes

Sookie-t anno nemmondjukkimelyiktelepülésről hoztuk, legyen elég annyi, hogy naaaagyon szeretjük ezt a csodás vidéket itt Szabolcsban. Sok-sok kutya került már innen hozzánk.
Túl sok. Ezen település is egyike azoknak (sok van errefelé), ahol a kutyatartás, mint olyan, egyelő azzal, hogy az ebek itt bioriasztók, örüljenek, hogy kapnak egy kis száraz kenyeret, meg nem verik meg őket.
Természetesen itt is előfordulnak elvétve igaz állatbarátok, mint mindenhol, de valljuk be, nem ez a jellemző.
Sookie is nyakas kutyaként kezdte nálunk karrierjét, ahogyan sokan. Tipikus. Lánc húsba nőve, véres, gennyes seb, hosszú kezelés.
Sookie-t anno 2 másik kutyánkkal adtuk örökbe, végül mindhárman visszajöttek. Ne firtassuk. Nyilván a mi hibánk volt. Nem számít már.
Két egykori társa már gazdis, Misa Németországba került, Zselyke pedig egy magyar álomcsaládba, ahol most nagyon boldog.
Sookie egyelőre még várakozik. Nem egyszerű eset. Igazi gettókirálylány, de a bájosabb fajtából. Sajnos a sikertelen gazdisodás előhozta belőle a “nemlétezőtökömazegészbe!!!” mentalitást, vannak kutyák, akikkel tud együtt élni, és vannak, akikkel nem. Vagy ő kezd balhét a szűkös kennelben, vagy őt fogják ki.
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy ő rámegy kutyákra, dehogy. Úgy kell elképzelni, hogy felajzott állapotban (túl sok látogató, vagy hirtelen inger) ő bizony csattan, vagy ha más csattan mellette, azt rosszul viseli. Időnként, nem mindig. Legutolsó partnere, Shane ezt úgy intézte el, hogy ráharapott Sookie lábára, amikor elege lett, és Sookie karanténba került, kezelni kellett, sokáig.
Most egyedül él, de ezt a helyzetet is utálja.
Neki lételeme az ember, a kontakt, folyamatosan bújik, pacsit ad, mosolyog, szó szerint. Őt leginkább egyedüli kutyaként tudjuk elképzelni, aktív gazdi mellé, mert sétálni, mozogni imád. És imádja, ha imádják, ha vakargatják, gyömöszölik, simogatják. Szereti a gyerekeket is, nagyon.
Valami olyasmit képzelünk neki, ahol ő lehet a minden. Az egyetlen. A család kedvence. Van ilyen valahol itt kis hazánkban?
2018.06.26-án született keverék szuka kutya.