Shane

Körülbelül 2019. 02.20-án született, ivartalanított keverék kan kutyus. Utcán élt a testvérével. Nagyon kedves, barátságos kutyus. Aktív és játékos. Nagyon szereti az embereket. Más kutyákkal  domináns, határozott kéz kell hozzá.  Pórázon sétál.

Örökbe fogadható!

Shane jó ideje itt van már nálunk, lassan másfél éves. Hozzánk kamaszként került, de gyakorlatilag pici kora óta hányódik össze-vissza.

Autópályáról lettek mentve a testvérével, ideiglenes befogadóhoz kerültek, aki egy fészerben tudta elhelyezni őket, minimális kiengedéssel, ami persze azt eredményezte, hogy a kutyák energiaszintje hatalmasra csapott, nem tudták magukat lefárasztani, szétbontottak mindent kb., ami körülöttük volt.

Az ideiglenes feladta a harcot, bár nem a mi mentésünk volt, és nem a mi ideiglenesünk, de mivel magánszemély próbált segíteni, így nem volt hova menniük. Átvettük a testvérpárt.

Sora nagyon gyorsan gazdis lett, Shane viszont itt ragadt, és bár nagyobb helyre került nálunk, rendszeres sétával, de mégsem volt ez számára valódi megoldás természetesen.

Érdeklődő rá nulla, pedig egy nagyon kedves kutya, aktív, szüksége van a rendszeres mozgásra. Neki egy lakás nem igazán opció, kivéve persze, ha sokat mozgatják, mi mégis inkább egy kertes házat tudunk elképzelni neki, stabil, erős kerítéssel, és emellett rendszeres mozgatással. Olyan jelöltek jelentkezését nem is várjuk, akiknek nem teljesen természetes, hogy kert mellett is sétáltatni kell.

Shane okos kutya, de soha az életben nem tartozott senkihez, kallódik, emiatt nincs is igazán kötődése senkihez, megszokta, hogy folyamatosan cserélődnek körülötte az emberek, hol ez eteti, hol az, hol egy család sétáltatja, hol egy pár, hol egyedülálló ember.
Ő bárkivel szívesen kimegy sétálni, hisz ezt szokta meg. Házőrzésre abszolút alkalmatlan, és hebrencs is egy kicsit, határozott gazdit keresünk neki, akinek minden szavát lesheti.

Figyel az emberre, ha van motívációja, de nem az a tipikus „ments meg kérlek, nekem itt nagyon rossz, szomorú, árva kiskutya vagyok”. Hisz Shane nem tudja, milyen az, ha tartozik valakihez. Nem tudja, mit jelent szabadon rohanni egy nagy területen, hisz másfél éve fészerben, kennelben él, és a séta is pórázon történik. Soha életében nem tudott egy jót sprintelni…
Inkább szukák mellé ajánljuk, kanokkal hajlamos a dominanciára, vagy egyedüli kedvencnek.
A szőre most nyírva van, ha megnő, enyhén hullámos.

Nagyon-nagyon kellene neki egy család, aki biztosítja neki azt, amire szüksége van. Aki megadja neki a „van hová tartozni” érzést. 
Nagyon köszönünk minden megosztást, rengeteget jelent, hisz megosztásaitokkal olyan álomgazdikhoz jutottak el eddig gazdikereső posztjaink, hogy csak lestünk, hogy ilyen létezik? Szóval hajrá. Találjunk Shane-nek családot.(05.15)

Shane. Ja, tudjuk, fekete. Mint az ördög valaga.
Sosem volt jó élete, eddigi 1 éve során.
Kölyök volt még, mikor tesójával együtt Babák Kata leszedte az autópályáról tesójával, Sorával.

Ideiglenes befogadóhoz kerültek, de csupán egy kis sötét garázs jutott nekik. Szép lassan felnőttek ők ketten együtt, ivarérettek lettek. Egy fiú és egy lány. Összezárva, ivarosan…
Kamaszodni kezdtek, tomboltak a hormonok, és ők is, egy pici szűk helyen.

Az idi kikészült, a 2 kutya felmérhetetlen károkat okozott náluk. Végül hozzánk kerültek.
Sora akkor már vemhes volt. A saját testvérétől…

Természetesen azonnal ivartalanítottuk, Sora láthatóan megkönnyebült.
Végül elutazott Németországba, mesés élete lett, folyamatosan kapjuk a fotókat.

Shane azonban itt maradt. Egyedül.
Nagyon rosszul bírja a rácsokat. Unatkozik, tanulni akar, de nincs kivel.
Simulékony, okos, kedves.
Előbb-utóbb teljesen megkattanna ettől az életformától.
Mentsétek ki innen.
Shane családot keres.(2020.03.18)