Sergej gazdijelöltes

Sergejről múlt héten számoltunk be. Ő volt az a kutya, akit egy súlyos baleset után egy árokból pecáztunk ki, azóta túlesett egy meglehetősen költséges csontműtéten, és a karanténunkban lábadozik.
Voltak már rá érdeklődők, de mindenképp szeretnénk nektek megmutatni, most már kicsit másképp néz ki, szárazon, és egy kicsit élénkebben. Végleges gazdijelölt még nincsen.
Sergej egy tüneményes, egyelőre nyugodt habitusú kutymó, fiatal. Azóta kaptunk egy olyan infót, miszerint volt ám neki gazdija, de az informátor szerint ő maga is milliószor hazavitte már az utcáról. Orosz rulettet játszottak az életével, microchipje sem volt, tehát vélhetően oltása sem. De elvileg szerették… Senki nem jelentkezett egyébként érte, de nem is bánjuk. Számunkra ő egy gazdátlan kutya, aki már a mi védencünk.
Tudjátok, a szeretet kevés. Marha kevés az, hogy naponta dobnak neki egy kis kaját, meg hazaérve megpaskolja valaki a hátát, már ha otthon van. Ő pedig az utcákat járja ivarosan, magányosan, ki tudja, hány felesleges szaporulat köszönhető neki azon a településen.
Meg kellene érteni, hogy ez nem kutyatartás. Nem, falun sem az.
Sergej tehát keresi az álomgazdit, hamarosan ivartalan lesz, szívféreg szűrése negatív eredményt hozott, más kutyákkal való kapcsolatát még nem ismerjük, de az infók alapján szívesen bandázott az utcán fajtársaival, így vélhetően ezzel sem lesz gond.
Mindenképp benti, de minimum kinti-benti tartásra szánjuk, kóborló múltja miatt, mindössze 10 kg, kis termetű, lakásba ideális. Egyelőre nyugalom kell neki a lába miatt, de nem zárkózunk el attól, hogy akár már lábadozási ideje alatt családba költözzön.
2019.07.05-én született keverék kan kutya.