Sasha

2010.11.16-án született, keverék kan kutyus.

Ha valakinek így néz ki a kedvenc kutyája, akkor hogy nézhet ki a többi, aki nem kedvenc?
Merthogy Sascha, eredeti nevén Folti, bizony gazdás kutya.

Telefonon jött a bejelentés, egy kieső területen egy vak kutya súlyos láncot húzva magával bolyong a semmiben. Elindultunk, annak ellenére, hogy a kutya nem volt bezárva, hisz a bejelentőnek dolgoznia kellett menni, de szólt, és ezzel vélhetően az életét mentette meg. A megadott cím felé haladva megláttuk őt az úttest közepén.

Szívfacsaró látványt nyújtott, ahogy a hangunk irányába nézett, összehúzva magát, nem tudva, mire számítson. Közel engedett, meg tudtuk simogatni. Teljesen vak, csontsovány, a menhelyen alaposabban átnézve több helyen rákos elburjánzás látható, kisebb eleven csomók. Fülei sebesek.
A bundája tele szúrós gazzal, ő pedig a fáradtságtól szinte állva elaludt.
Végtelenül kimerült és gyenge.
A kínált ételt elfogadta, sőt, szinte habzsolt, de őt óvatosan kell még etetni, naponta többször, keveset. Holnap állatorvosi kör következik, alapos kivizsgálás, szívféreg szűrés.

És hát a gazdi… Merthogy Sascha bizony chipes. Természetesen felhívtuk, közölte, hogy a kutya pár napja már nincs meg, leszakította magát a láncról. Amúgy meg ő a kedvenc kutya, a másik 3-4 mellett, akik természetesen szintén láncon élnek. Persze éjjel el vannak engedve, mert szerintük csak nappal szöknek. Éjjel nem. Biztosan így van…

Kérdezte, tulajdonképp mit akarunk. Mi elmondtuk, hogy azt szeretnénk, ha lemondana, hogy rendbe tehessük, hogy egy új családot kereshessünk neki, hogy ne láncon haljon meg szerencsétlen vakon, sebesen, csontsoványan.
Azt mondta, hogy ha nem visszük vissza, akkor lemond.

Szóval Sascha a mai naptól a mi védencünk. 10 éves papika, de lehet pár szép éve még, főleg, ha megerősödik. Nálunk jelenleg belső karanténban van, 20 fokban, vastag pléd van alatta, és már semmi sincs a nyakában. Szinte azonnal elaludt, ahogy a helyére tettük.
Üdv nálunk Sascha. ❤️
A láncot elfelejtheted, egy életre.