Santo

2016.06.02-án született, ivartalanított keverék kan kutyus.

Santo olyan egy kicsit nekünk, mint egy 007-es ügynök. 
Méltóságteljes (bár kisközepes), kissé kimért, okos, néha talán hűvös úriember.
Elegáns, megválogatja, kivel barátkozik, elsőre talán csalódás lehet annak, aki azt várja, hogy egy kutya a nyakába borulva pitizzen a szeretetért, meg nyalifalizzon.

Na, hát ezt tőle hiába is várjuk. Santo bizalmáért, szeretetéért bizony meg kell dolgozni, nem adja ám könnyen. Viszont nulla agresszivitás van benne, nem kapkod, nem hisztizik, akkor sem, ha olyan történik, ami neki nem tetszik (séta túl melegben, vagy orvosi vizsgálat).
Ami viszont extra fontos: nem szereti a gyerekeket. Ne értsétek félre, nem támad meg ilyenek, egyszerűen csak láthatóan kerüli a gyerekeket.

Pár hónapja viszont egy kisgyerekes család szeretett bele. Voltak komoly fenntartásaink, de annyira kitartóak, intelligensek, kedvesek voltak a jelöltek, hogy mindannyian úgy gondoltuk, teszünk egy próbát. Hiba volt. Nincs bennünk harag, hisz a gazdik tényleg rendkívül jó fejek voltak, rengeteget ismerkedtek vele, mielőtt hazavitték.

Pár nap múlva viszont jelezték, hogy gond van. Santo megugatta a kicsit, láthatóan tényleg nem óhajtott barátkozni vele.
Hosszas dilemma után visszahozták, de utána is sokat kérdeztek róla. Megviselt ez mindenkit. 

Azóta minimálisan ugyan, de nyitottabb. Viszont megválogatja a sétapartnereit is. Van, hogy eszében sincs megmozdulni, csak lefekszik. Van akit viszont megtisztel azzal, hogy hajlandó vele sétálni. 

Nincs túl nagy mozgásigénye, ellenben a visszavonulási lehetőséget igenis igényli. Szeret napozni, jönni-menni a kis területén, emiatt inkább kinti-bentinek szánjuk, de esetében nem zárkózunk el a kinti tartástól sem, természetesen csak ha megkapja a napi foglalkozást, szeretetet. Minden nap. Mert ez viszont kell neki, csak így fog nyitni.

4 év körüli kan, chipes, oltott, ivartalan, szívféreg negatív. Jó kutya. Jó gazdi kell neki. Nagyon jó.