Rupert gazdijelöltes

2015.09.30-án született, ivartalanított keverék kan kutyus
Rupert és Rasmus Mátészalkáról kerültek a gondozásunkba. Testvérek, anno négyen voltak kirakva egy nagyon rossz környéken kölyökként a szalkai menhely beszámolója szerint. Egy testvérük súlyos szívbeteg volt, sajnos ő nem élte meg a felnőttkort, egy másik tesó viszonylag hamar gazdisodott, ők ketten viszont beragadtak.
5 éve menhelyen élnek, eddig Szalkán, pár hete pedig nálunk, kettejük átvételével felszabadult Szalkán egy kennel, ahová két komolyan rászoruló költözhetett.
Mindig próbálunk összedolgozni, úgy gondoltuk, nálunk hamarabb beléjük szeret valaki.
Szalkán más lehetőségek vannak, ott jóval kevesebb a pórázas séta, ellenben sokkal többször ki vannak engedve a kutyák, hogy szabadon nyargalhassanak egy ideig, mert más a kialakítása a két helynek.
Mindkét helyen megvan a mozgás lehetősége, csak másképp, ez sajnos azt eredményezte, hogy a pórázt nem ismerték, és lefagytak, amikor rájuk került. Azóta ebben rengeteget fejlődtek.
5 év nagyon hosszú egy kutya életében, bármennyire is szűkös egy hely, vagy kevesebb idő jut rájuk, mégis a megszokott környezet nekik az otthon. Emiatt természetesen egy hatalmas stresszfaktor volt nekik a költözés, nálunk is együtt maradtak, hogy ne legyen nekik még ez is plusz teher.
Bár egy idő után próbáltuk őket külön venni, hogy ne erősítsék egymásban a parázást, ez azonban nem jött be, mert eléggé kikészültek az első pár percben, így különköltözésük kb. negyed óráig tartott. Valószínűleg túl korán próbálkoztunk ezzel, ma már ez is javulni látszik, simán kiadhatók külön is sétálni, nincs már az az egymás utáni üvöltés, ami az elején.
Pár hét alatt is óriási utat tettek meg, nagyon sokat fejlődtek, és már mutatkozni látszik a valódi természetük. Rasmus (a világosabb, egyenesebb szőrű) kicsit tartózkodóbb, Rupert (a göndörebb, sötétebb) sokkal hamarabb nyitott. Baromi jó kutyák, ez már most látszik, semmi agresszió nincs bennük, akármennyire is félnek egy-egy új szituációtól.
Nyilván az lenne az igazi, ha együtt mehetnének új helyre, de sosem vennénk el tőlük az esélyt, hogy egyesével gazdisak lehessenek.
Sok szép év van még bennük, egy biztos, hogy akihez kötődni fognak, az végtelenül hálás kutyákat fog kapni. Minden megosztást nagyon köszönünk!
(2020.10.12.)