Robinson

Körülbelül 1 éves, ivartalanított keverék kan kutyus. Hetekig kóborolt Nyíregyházán a Robinson domb környékén, megfoghatatlan volt, mindenkitől menekült. Végül pár állatbarátnak sikerült  megfognia. A félős kutyust beköltöztettük az irodánkba, hogy szocializálódjon. 2 nap sem kellett hozzá, Robinson elkezdett bújni hozzánk, várta a simit. Nagyon sokat fejlődött azóta is, a látogatókhoz is odamegy érdeklődni némi finomságot remélve. Nagyon ragaszkodó kutyus lett, folyamatosan a nyomunkban van, kéri a simogatást. Nagyon szeret játszani, szereti és igényli is a kutyatársaságot. Nem dominál. Pórázon szépen sétál.

Örökbe fogadható!

Mindig van kutya az irodában. Ennek több oka is van, egyrészt kiváló nyugtatóként funkcionálnak, amikor úgy délelőtt 10-re már sokszor az agyvérzés határán vagyunk, másrészt mindig vannak olyanok, akik jobban rászorulnak az emberi közelségre.
Na jó, nem mindig hatnak nyugtatólag az emberre, főleg, amikor egyszerre kezdenek ugatni, futkosni, rohangálni. 😂

Az iroda nem nagy, 3 kutya a maximum, akik még viszonylag kényelmesen elvannak.
Ők mindig jobban hozzánk nőnek, hisz napi 8 órát aktívan velük töltünk.

Robinson irodai jelenléte már rég nem indokolt, de egyszerűen képtelenek vagyunk száműzni a 22 fokból, puha fekhelyekről egy kennelbe, a nulla fokba.
Nyáron ez könnyebb döntés, de ilyenkor nagyon nem.

Hetekig kószált Nyíregyháza egyik forgalmas lakótelepén, a Jósavárosban. A semmiből bukkant fel, és képtelenség volt megfogni.
Millió bejelentést kaptunk róla, de nem lehetett megfogni.
Mindenki arról számolt be, hogy a kutyákhoz közeledne, de az embertől fél, és menekül.
Végül bezárták egy futtatóba, így meg lehetett fogni, de nagyon meg volt rémülve.

Beköltözött hozzánk, az irodába.
Szép lassan feloldódott, megtanult bízni, játszani, szeretni.
Imádja a kutyákat, mindegyikhez szeretettel közeledik, játszik. Idegen emberrel még tartózkodó, de ez is szépen alakul.

Mudi mix, szeret mozogni, már gyönyörűen sétál, és ha időben kivisszük, rendszeresen, akkor a szobatisztaság is már majdnem rendben, viszont ha elhúzódik a séta kezdetének ideje, bosszúból jelöl. De dolgozunk ezen.
Már ivartalan, chipes, oltott, 1 év körüli.
Olyan gazdit keresünk neki, ahol kinti-benti lehet, és mindenképp van másik kutya.

Robinsonnak KELL a kutyatársaság, ez nem is kérdés. Viszont kell az ember is, minket imád, rajong értünk.
Számára nem értelmezhető az intim szféra fogalma, bármelyik kutyához szólunk, ő azonnal ott terem, mászik ölbe, a nyelvét leginkább az arcunkba, szánkba, fülünkbe, orrunkba tolná. 😂😂
Mindegy neki, csak puszit adhasson.
Ez persze idegesítő lehet néhány embernek, de mi így szeretjük. 🙂
Coyote gazdisodása után nagyon szomorú volt, napokig kereste.
Nagyon szeretjük, mert nagyon jó kutya. Nem adjuk bárkinek, de akinek végül társa lesz, nagyon fogja szeretni, mert őt nem lehet nem szeretni.
Tolongjatok érte. (01.19)

Megvan. Megvan az a kutya, aki hetek óta kóborol Nyíregyházán, a Jósaváros környékén. Aki miatt ordítoztak velünk, hogy miért nem segítünk. Aki miatt kollégáinkat elhordták mindennek. Akiről naponta több bejelentést kaptunk, akit LEHETETLEN volt megfogni.

Eddig.

Akinek állatbarátok, akiknek nagyon szépen köszönjük, vízálló menedéket pakoltak ki, meg ételt, meg vizet. Aki rettegett az emberektől, de a kutyákkal játszott volna. Akinek a neve mától Robinson.

Aki ma koccant egy autóval, de nincs komoly sérülése. Akit ma állatbarátok végre be tudtak csalogatni egy futiba, akit kétszáz-sokadikként ma éjjel bezsúfolunk a menhelyre, egyelőre karanténba. Aki  gazdit keres.(2019.11.16)