Riggs

Körülbelül 2020. márciusában született keverék kan kutyus.

Riggs miatt a szomszéd szennyvíztelepes dolgozók szóltak. A fiatal kölyök fel sem fogta, mi történik vele, ugrált, bohóckodott, puszit osztott. Mivel a vizesek a szomszédaink, tudtuk jól, hogy a napi forgalom, az állandóan nyitott kapu, a nagy, nehéz járművek ki-be állása számára életveszély, így átvittük magunkhoz.
Karanténoztatása után pedig betettük a kamasz csapatba. Övék a legnagyobb kennel, közel 100 nm, sok házzal, viszonylag nyugodt helyen, a csapatban akkor 7-8 kamasz volt, 4-7 hónap köztiek. Semmi gond nem volt, játszottak, futkároztak. Szinte még kölykök.
Másnap reggel brutális látvány fogadott. Riggs a földön feküdt, öntudatlan állapotban, kihűlve, véresen. Megtépték a többiek, kamaszok, nem is felnőttek. Soha még ilyen nem történt ilyen korú csapatban. Azt hittük, meghalt, a kolleganő futva hozta fel az ernyedt testet. Sokkot kaptunk.
Az orvosunk stabilizálta, sokktalanította, utána rohantunk vele tovább a kórházba. A nyaki rész sérült nagyon komolyan, megműtötték, dréncsövet kellett betenni a nyakához, a szepszis veszélye hatalmas volt. Nagyon kevés esélyt adtak neki, de biztató volt, hogy még aznap este felült, nézelődött, és másnap már evett is egy keveset. Szerencsére sem a nyelőcső, sem a légcső nem sérült.
Nagyon hosszú gyógyulási folyamat következett, hetekig ült a lábadozó karanténban. Igen, ilyen is van. Igen, felvállaljuk, mert nagyon fontos tudni, hogy ha nemet mondunk (sokszor), az nem véletlen. Ez a 7-8 kamasz jól elvolt, de talán Riggs volt az utolsó csepp a pohárban. Ez már sok volt nekik.
Erről beszélünk, amikor azt mondjuk, nem zsúfolhatjuk agyon a kenneleket, ééééés, ez a legnagyobb kennel volt, a legkevesebb kutyával a terület nagyságához képest. Amikor egy 20 nm-es kennelben van 3-4 kutya, életveszély betenni még egyet. Lehet mondani, hogy a mi hibánk, ami történt, és az is, de ha nemet mondunk, akkor is hibásak vagyunk. Nem tudunk megfelelni mindenkinek. Sajnos. Hatvan-egynéhány kennelen osztozik közel 200 kutya, ez óriási logisztika, és még nagyobb rizikófaktor.
Riggs meggyógyult, és jött is egy álomcsalád, egy álomkutyával, el is vitték egy élménynapra. Rengeteg videót küldtek, Riggs boldog volt, játszott, futkározott, labdázott velük. Aztán zokogva hozták vissza. Riggs átment minden teszten, kompatibilis volt gyerekekkel, kutyával, de amikor a család bement, azonnal megpróbált meglógni, sikerült is átpréselnie magát a szomszédhoz a kerítésen, ami kb. lehetetlen volt, de ő megcsinálta. Sajnos hatalmas felületen kellene a kerítést átalakítani, és meg is értjük a családot, hogy ezek után rettegnének otthon hagyni.
Riggs nagyon szépen sétál, pár hónapos kan, nagyon okos, tanítható, de rendkívül hisztis tud lenni, ha nem kap elég figyelmet (ez javítható). Olyan családot keresünk neki, ahol bent lehet velük, ha akar, de ki van elégítve a mozgásigénye, a napi séta nem 5 perc, ahol elviszik kutyasuliba, és jó, ha van másik kutya, mert imád játszani, tökéletes második kutyának. Persze lehet egyedüli is, ha a leendő családja sok időt tölt vele, lefárasztja testileg-lelkileg.
Lehet kinti-benti kutya, de csak szuperbiztonságos kerítés mellett. Szerintünk amúgy gyönyörű, kis borzas típus, nem fekete, és nem is hatalmas, kisközepes, és nem igazán fog már sokat nőni.
Szóval keressük neki a tuti gazdit.
Ne itt töltse a telet.