Rex

Rexet nem akartuk. Egyáltalán nem. Nem is úgy indult a sztori, hogy nálunk marad, csak segíteni akartunk neki. Aztán mégis velünk maradt, és ennek komoly oka volt.
Nyíregyházától nem messze, egy kis településen élt ő, elvileg 11 éves, bár ezt nemigen akarjuk elhinni, elfogadni, mert habitusa inkább megfelel egy 4-5 éves kutyának.
Pici kora óta láncon élt, ahonnan néha elszabadult, a tulajdonosai akarata ellenére. Aztán jött egy alkalom, amikor Rex kóborlása rosszul végződött. Belelépett egy hurokba, ami kíméletlenül szorította a lábát. Úgy 3 hétig. Addigra annyira elhalt ott minden, és annyira sérültek az idegek, hogy felmerült az amputáció lehetősége is. Egy helyi segítő elkönyörögte a kutyát a gazdától, és behozta hozzánk gyors egyeztetés után.
Rex hetekig tartó kezelésnek nézett elébe, voltunk vele kórházban, több egyeztetés történt ortopéd szakorvosokkal, végül abban maradtunk, hogy nem amputáljuk a problémás végtagot, mert mankólábként tudja használni, ha nehezebben is. A gazda ezalatt hol sírt, hol átkozódott, hol letojta magasról, attól függően, hogy az alkoholszint mennyire csapott magasra a vérében.
Végül ő maga döntött úgy, hogy nem kell neki, amúgy is van másik. Láncon. 😞 Az ő mentése még folyamatban, de hatósági együttműködés nélkül hiába hozzuk el őt is, ha másnap új kutya kerül láncra. Nehéz ez, nagyon nehéz.
Kezelése alatt szép lassan megismertük őt. Kiderült, hogy egy extra jófej, nagyon aktív, nagyon kedves maci ő, aki ráadásul más kutyákkal is szuperül kijön, így csapatba tettük. Imád sétálni, annak ellenére, hogy korábban ilyenben sosem volt része.
Bújik, puszit ad, nagyon kedves, bájos, és jó pár szép éve lehet még.
Keressük neki azt a gazdit, aki valamennyit be tud még neki pótolni a rengeteg elvesztegetett évből. Hisszük, hogy valakinek ő még fontos lehet, rajtunk kívül.
Rex az igazit keresi.
2009.01.01-jén született, ivartalanított kan kutya.
Rex virtuális örökbe fogadója Ádám Karina