Renett

Körülbelül 3 éves ivartalanított keverék kan kutyus. Baktalórántházáról került gondozásunkba. A nyakába egy cipőfűző volt szorosan kötve, ami mélyen elvágta a nyakát, össze kellett varrni. ennek ellenére Renett egy nagyon közvetlen, barátságos, játékos dilibogyó. Annyira örül mindenkinek, hogy azt sem tudja hogy csóválja a farkát, rögtön játszik, bújik, ugrál. Családi kutyának tökéletes.

Örökbe fogadható!

Egy fiatal, aktív kutya, egy cipőfűző szorosan a nyakba kötve, ami átvágta a húst. Egy szabolcsi település, egy empatikusnak és állatbarátnak nem nevezhető gazda, akit persze senki nem ismer, mi sem.

Már meg sem lepődünk. Jön egy fotó, sóhaj, nyakas kutya. Menjünk. Szinte hetente van ilyen sztori.
Hetekig tartó kezelés, karantén, közben megismered a kutyát, aki döbbenetes módon örül neked, az életnek, a finom falatoknak, a jó szónak, lelkében nyoma sincs az átélt borzalmaknak.

Renett is ilyen. Nem gondolkozik a múltján, örül, hogy èl.
Renett teljesen gyagyás. 🙂
Mint egy vásott kölyök, ugrabugrál, játszik, beszélget, táncol, rázza a fenekét, ha foglalkozol vele.
Hihetetlen aktív, kirobbanó energiája van, képtelenség rendesen lefárasztani, imád mozogni, sétálni, futni. És egy 15 nm-es kennelben kénytelen élni, egy másik kutyával, Szofival, aki ugyanolyan aktív, mint ő.
Nem neki való ez az élet, nagyon nem. Neki egy nagy terület kellene, tanítás, mozgás, élmények, mert közben agya, mint a szivacs, tanítható, formálható.
Jó kutya.

Sokan félnek az ilyen sportos kutyától, mert nincs idő rá, mert mozogni kell vele, mert félnek, hogy unalmában lebontja a házat, pedig semmivel sem kevesebb ő, mint egy nyugodt kutya, csak épp nem hagyja, hogy belustulj. 🙂

Nyaranta annyi embert látunk a Sóstói erdőben futni, bicajozni, annyian megmozdulnak egy-egy sportesemény kapcsán, hogy nem hisszük el, hogy ne legyen legalább egy olyan ember, aki örömmel venne egy társat magához, aki olyan, mint ő.

Renett tehát sportos gazdit keres. Aki kinyitja neki a világot. Akivel végre teljes életet élhet.(03.10)