Perdita gazdijelöltes

Perdita nagy kedvenc, pedig nagyon kis friss husi úgymond. Fiatal, vigyori kis szuka, 7 társával maradt egyedül gazdija halála után egy üres házban.

Imádjuk ezt a típust, bongyorka, mosolygós, bár nagyon félt az első napokban, azóta viszont feloldódott. Hibátlan a társaival, sétálni most tanul, viszont egy nagyon megfelelni akaró típus. Ahogy nyílik, egyre inkább látszik, hogy mindene az ember. Szinte elolvad a simogató kezek közt, puszit oszt, bújik.

Pici türelem kell hozzá az elején, de ha már megérti, hogy nincsen semmi baj, és jót akarunk neki, akkor nagyon együttműködő. Szukákkal és kanokkal is jól kijön.
Nem kajairigy, megszokta, hogy sokójuknak kell osztozni az élelmen. Kezdeti tartózkodása ellenére sincs egyetlen rossz mozdulata sem az emberek irányába, nem kapkod, nem pánikol, hamar rájön, hogy az ember alapjában véve jó.

Kisközepes típus, leginkább kinti-benti tartást tudunk neki elképzelni, vagy lakást, de semmiképpen nem ítélnénk őt kizárólag kinti létre, pontosan azért, mert neki extra fontos a törődés, a kétlábúak közelsége.

Iszonyú hálás típus, akié lesz, az kb. megfogja vele az Isten lábát. Egy életre szóló társ, és barát lesz. Szeressetek bele. Mi már megtettük.