Pancho Gazdijelöltes

2016.03.29-én született keverék kan kutya.

Nem titok, hogy a bevett kutyáink nagy része sérült, balesetes, beteg. Azért, mert muszáj szelektálnunk, azért, mert olyan irtózatos ütemben jönnének befelé a kutyák, kimenetel meg minimális, hogy sajnos muszáj határt húznunk.

Vannak azonban szituációk, esetek, amik mellett egyszerűen nem lehet elmenni. Pancho esete is ilyen volt. Van nekünk egy nagyon kedves fuvaros ismerősünk, Zoli.
Pár napja írt, hogy bár semmi fizikai baja nincs, de lenne egy nagyon komolyan rászoruló kutya egy közeli gyepmesteri telepen, amit nem fogunk megnevezni, de szívesen megtennénk.

Az előző gyepmesternek köszönhetően (szóbeszéd alapján) több kutya is meghalt ott, a jelenlegi gyepmester sem különb, neki is szárad már kutya halála a lelkén rossz bánásmód miatt. Ha kiírnánk ide, miket tudtunk meg ma, és melyik gyepi az, kb. lincshangulat lenne, de maradjunk annyiban, hogy folyamatban van az ügy, és lesz következménye az ott történteknek. És ennyi legyen elég, hogy célt érhessenek azok, akik tesznek valamit érdemben az ott folyó körülmények és állapotok ellen.

Szóval Pancho. 4 éves, puli jellegű fiúcska. A saját gazdája adta le a halálsorra, mivel állítólag a társával túl domináns volt, és kb. ennyi. Volt gyerek is a családban, aki tanítgatta, de valahol nagyon félrecsúszott a történet. Rábólintottunk, Zoli ma reggel ment el érte.

A gyepmesternek jelezte, hogy bevisz egy szállítóboxot, és bemegy a kutyáért, aki az ott eltöltött 2 hét alatt lesoványodott, és ki sem jött a házából, mélységes depresszióba zuhant. Mire beért a boxszal, a gyepmester befogóbottal kirángatta a kutyát a házából, a lába is beszorult a nyakához, visított, mint egy malac, és összepisilte magát félelmében. Egy ottani önkéntes úgy hívott fel, hogy készüljünk fel arra, hogy Pancho sokkos, és talán támadni fog.

Pancho megérkezett, és durván fél óráig tartott, mire kicsalogattuk a boxból, láncban letett virslifalatkák segítségével. A következő fél óra szinte álomszerű volt, Amikor szerencsétlen kutya rájött, hogy eszünkben sincs bántani, közelebb kúszott, majd pacsit adott, aztán megengedte, hogy a hasát simogassuk, majd elterült a hátán, mint egy béka, és teljesen megadta magát a szeretetnek. Röviddel ezután megérkezett az első halovány farokcsóválás is.

Egyelőre karanténban van, ivartalanítása és megfigyelése után kap társaságot is. Hamarosan gazdikereső lesz.