Orczy

Orczy kb. 2016. 05.01-én született, ivartalanított kan kutyus.

Orczy nem könnyű eset. Az egy dolog, hogy egy brutál súlyos lábsérülés miatt elvesztette az egyik mellső lábát, de emellett egy iszonyúan pörgős kutya.

Hiperaktív, magasról tojik a fogyatékosságára, csak ugrál, rohan, pattog, mindegy neki, hogy emelkedő, vagy gödör, vagy lépcső, az a kis bolondgomba száguld, mintha 8 lába lenne. Emiatt duplán kell figyelni még most rá, mert képes lenne ripityára törni magát a nagy heveskedésben.

Ölben sem bír nyugton maradni, puszit dobál, ugrál az ember térdén, mintha egy csúszós polipot tartanánk a kezünkben, egyszerűen döbbenet.
Jó, hát tény, hogy jó ideig szigorú ketrecnyugalomra volt ítélve, és emiatt túlteng benne az energia, na de akkor is. 😀

Az viszont kiderült ma, hogy vélhetően főnökösködő típus, ma összepróbáltuk még a karanténban egy másik, nyugodt kannal, de azonnal ledominálta. Szóval újratervezés, meg fogjuk neki találni a jó csapatot, mondjuk annak jobban örülnénk, ha valaki kinézné magának, gyorsan beleszeretne, és már vinné is örökbe. 😁

Ő tök jó lesz aktív gyerekek mellé például, akik le tudják fárasztani, na meg egy türelmes, elnéző gazdi sem ártana. Bár kicsi, neki mégis inkább kertes házakat képzelünk, persze szigorúan bentalvási lehetőséggel, vaaaagy, ha valaki lakásba vinné, számoljon vele, hogy neki nem lesz elég napi 2x 5 perc egészégügyi séta, mert különben le fogja bontani az álomotthont. Atomjaira. 😀
Szóval, ki szeretne egy 3 lábú Duracell nyuszit?