Ocho Macho

Ocho Macho 1,5 éves ivartalanított kan statffordshire terrier fajtájú kutya.
Egy nyári nagggyon korai reggel, egy telefonhívás a rendőrségtől, egy letartóztatott férfi, egy betongyűrűhöz kikötött sérült kutya. És az arcunkra fagyott mosoly, amikor megláttuk az első fotókat.
A helyzet súlyosságát csak a névválasztással tudtuk enyhíteni, legalább ennyi vicces legyen a sztoriban, ha már más egyáltalán nem vicces. Ocho Macho lett a neve. És hát igen, boldogságunk nem volt felhőtlen.
Ocho Macho ugyanis egy hatalmas, fiatal, erőtől duzzadó bull típusú kan, aki egyrészt láthatóan mozdulna a kutyákra, másrészt Magyarország olyan részén vagyunk (Szabolcs megye), ahol az ilyen típusú kutyákra jelentkezők 99%-a finoman szólva sem alkalmas kutyatartásra.
Szóval lett nekünk egy ilyen kutyánk, aki bár emberekkel nagyon cuki (mint a legtöbb bull type), pórázon is gyönyörűen sétál, de hatalmas erő kell hozzá, és persze következetesség, határozottság. TERMÉSZETESEN első dolgunk az ivartalanítás volt, már érkezése másnapján, ez nem is lehetett kérdés. Szóval ő már soha többet nem fog fedezni, ez biztos.
A „hun a kugya”, „nekem kell”, „érdekel”, „mennyiazannyi”, „hova mennyek érte” jellegű kérdésekre sajnos nem áll módunkban válaszolni. Az elmúlt években azért volt pár sikeres gazdisodásunk az ilyen kutyik tekintetében is, nagyon bízunk benne, hogy most is szerencsénk lesz.