Nyikolaj

Körülbelül 3 éves, ivartalanított keverék kan kutyus.

Anno úgy hívtak fel, hogy egy nagy testű kutya van egy fához láncolva, és ömlik a vér a szájából.
Kiderült, hogy erős ütés érhette a fejét, az egyik foga kifordult, az idegek kiszakadtak, és onnan jött a vér.
Csontsovány volt, mikor bekerült, az alábbi képek nagy része pár héttel az érkezése után készült, itt már volt rajta pár kg plusz.

Nyikolaj nem volt könnyű eset. A póráztól rettegett, ösztönösen visszafordult és harapott, ha valaki rá akarta tenni. Ez a rossz szokása rengeteget finomodott, már csak a pórázt harapdálja néha.

A kapun kívül már szépen sétál, főleg Tamással, egyik állandó sétáltatónkkal.
Nagyon meg akar felelni. Figyel, koncentrál az emberre, Tamással eljutottak addig, hogy teljesen üres területen, jutifalattal felvértezve elengedi pár méterre, a kutya tökéletesen behívható.

Fiatal, tanítható kan, határozott jellemmel, és erős fizikummal. Séta közben ügyet sem vet a többi kutyára, de ha ráugatnak, vagy dominánsan lépnek fel vele szemben, bizony kinyitja a száját.
Motiválható, ragaszkodó típus, erős védeni vágyással, szokása beülni az ember elé, közben koncentrál a zajokra, figyel, jelezve, hogy ő itt van, és megvédi a szeretett embert, ha kell.

Szeret rádőlni a kétlábúakra a fűben ücsörögve, imádja a simogatást, a babusgatást.
Együtt él egy viszonylag domináns szukával, problémamentesen.
Macska mellé nem mehet, kisebb gyerekek mellé sem, nem azért, mert bántaná a gyerekeket, hanem mert iszonyú erő van benne, aminek ő nincs tudatában.
Tamás lába gyakran bekékül, amikor Nyikolaj úgy csóvál, hogy megsuhintja a farkával az embert.

Nem adjuk telepőrzésre, kennelbe, láncra, házőrzőnek. Családtagnak adjuk, olyan ember mellé, aki kellően határozott, de sosem bántaná, aki hajlandó energiát és időt szánni arra, hogy tanítsa, fárassza testileg és agyilag is.
Tekintélyt parancsoló kutya, egy bárány lélekkel.

Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű történet.
De meg kell próbálnunk, mert ő ennél sokkal többet érdemel.