Neela Gazdijelöltes

Körülbelül 2 éves, ivartalanított, hannoveri véreb jellegű szuka kutyus. Balsa határában találták egy rókalyukban, 3 újszülött babájával. Babéziás volt, egy hajszálon múlott az élete, de túlélte, és jól van. Neela egy nagyon kedves, okos, nyugodt kutya. Könnyen tanítható. Elsőre egy picit félénk, de hamar feloldódik, nagyon igényli a törődést, a szeretgetést. Más kutyákkal jól kijön. Pórázon tud sétálni. Leginkább kinti-benti kutyusnak szeretnénk, mert fázós.

Örökbe fogadható!

Kicsit félünk kitenni Neela gazdikereső posztját, mert ugyan tudjuk, hogy nincs törzskönyv, stb., és emiatt hivatalosan nem nevezhetjük fajtatisztának, csak fajtajellegűnek, de Neela bizony egy hannoveri véreb, és mint olyan, valószínűleg több érdeklődő lesz rá, mint egy átlagos keverékre.

Ráadásul nem szeretnénk vérre menő harcokat folytatni annak tekintetében, miszerint igeeen, neki vadásznia kell, meg dolgozni meg stb. Nem, nem kell.

Kezdjük azzal, hogy Neela egy nagyon félénk kutya, egyelőre minden hangosabb vagy váratlan zajra, mozdulatra megretten. Nem tudjuk, mi történt vele korábban, ő olyan, mint egy szerény, finom, alázatos úrihölgy, aki lesüti a szemét, ha ránéz valaki.
Nagyon figyel az emberre, nagyon meg szeretne felelni. Kedves, bújós, keresi a biztonságot, valakit, akihez kötődni tud.
Ha megállunk vele egy helyben, szinte azonnal lefekszik, várja, hogy mi lesz most.

Kompatibilis kutyákkal, nem balhézik, nem keresi a konfliktust, inkább elnyomható.
Fázós típus, mindenképp bentre szánjuk őt, türelmes és kedves gazdit keresünk, aki ki tudja bontani őt teljesen, és örömmel mozog vele, mert azt viszont igényli, bár egyáltalán nem hiperaktív.
Biztosak vagyunk benne, hogy a hosszabb, csendes erdei sétákat ő nagyon élvezné.

3 kölykét egy mezőn hozta világra, egy rókalyukba rejtette őket.
Felnevelni viszont már nem tudta őket, ugyanis közvetlenül bekerülése után rosszul lett, nem evett, mi pedig rohantunk kórházba vele. Ott maradt a 3, pár napos pici kölyke, és rettegtünk, hogy mi lesz, ha Neela nem tud szoptatni tovább.

Bekövetkezett, amitől féltünk, Neela babéziás volt, millió kullancsot szedtünk ki érkezésekor.
A vérképe borzalmas volt, a doktornő szerint, aki vizsgálta, a kutya akkor már konkrétan haldoklott.

Szoptatásról szó sem lehetett, Neelába elkezdték pumpálni az infúziót, vérátömlesztést kapott egyik kutyánktól, kapta a gyógyszereket, a kicsiket pedig vállalta egyetlen állandó ideiglenes befogadónk, Enikő, 7 hónapos terhesen. 2 óránként cumiztatta őket, kitartóan, a 3 kicsi életben maradt, hamarosan megkapják az első oltást is. Enikő miatt maradhattak életben. ❤️

Neela teljesen besárgult, nem hozhattuk el a kórházból napokig.
Végül pár nap múlva végre lecsúszott az első pár falat, és hazajöhetett velünk. Haza… a menhelyre.
A teje persze addigra elapadt, de amúgy is nagyon gyenge volt, és rengeteget fogyott. Bármennyire jó anya volt, nem tehettük vissza hozzá a kicsiket.
Azért, hogy életben maradjon.

Szeretnénk neki megadni egy olyan családot, ahol nem kell többet rettegnie, ahol türelmesek vele, és nem várják, hogy egy tökéletes, hibátlan vadászkutya lesz az övék.
Ivartalan, szóval felesleges felemelni a telefont, ha szaporítani akarjátok (ahogyan Patsy esetében is többször szembetalálkoztunk ilyen igénnyel).
Neela soha többet nem fog fialni.
Részletes bemutatkozást várunk, privát üzenetben, ha érdeklődsz utána. (01.18.)