Naomi gazdijelöltes

Hihetetlen, hogy még mindig nálunk van. Naomi egy hipercuki, szeretetéhes, fiatal kislány, szeret sétálni, szereti az életet, az embereket, a társait. Egy elhagyatott ház udvarán fialt le, kölykei közül is vannak páran nálunk még, lassan felnőttek lesznek ők is.
Megszakad érte a szívünk.
Mit keres itt még mindig?
(2020.12.29.)

2018.11.16-án született, ivartalanított keverék szuka kutyus.

Naomi miatt nemrég kaptunk segélykérést. Egy elhagyatott ház udvarán találták, a kölykeit egy gödörben hozta világra. Ugyanezen az udvaron egy másik anya is ugyanekkor adott életet kölykeinek, így 2 anya és 9 kölyök került a gondozásunkba egyetlen nap alatt.

Naomi kölykei nagyobbak voltak már, és ő már nem akart papást-mamást játszani. Nem volt már teje, de a kicsik folyamatosan csüngtek rajta, mohón szívták volna a nagy semmit, pedig már tűhegyes kis fogakkal rendelkeztek, gyönyörűen ettek önállóan.

Naomit annyira zavarták csemetéi, hogy egyre jobban morgott rájuk etetésnél, egy idő után pedig egyszerűen nem hagyta őket enni. Tipikus példája annak, hogy a kutyák ösztönből szaporodnak, és bizony 7-8 hét után elegük van. Nincs tündérmese, nincs örökké tartó mami-kicsik kapcsolat, ők nem emberek. Ösztönlények. Külön választottuk őket, a kicsik tök jól elvannak, hamarosan a második oltást kapják, Naomi pedig felnőtt társaságba került. És jól érzi magát.

A kezdeti félénksége hamar elmúlt, bizalommal közeledik felénk, bújik, puszizkodik, mosolyog. Nem balhézik, társaival jól kijön, semmi gond nincs vele. Kicsit hasonlít egy németjuhászra, de nyilván nem az, szőrzete és termete engedi a kinti tartást, persze családtagként kezelve. Nem házőrző típus!

Tanulékony, figyel, koncentrál az emberre, meg akar felelni. Arra semmiképpen nem alkalmas, hogy egy kertben, ingerek, séta, élmények nélkül élje le életét, ő ahhoz túl fiatal és túl kíváncsi. Átlagos aktivitású, de szeret mozogni. Beleszeretni ér. 🙂