Nada

2021.02.16-án született, ivartalanított keverék szuka kutyus.

2021. február 16-án születtek. Pontosan tudjuk, ami nagyon ritka menhelyes kutyák esetében.
Onnan tudjuk, mert szinte utolsó pillanatos ivartalanítás miatt hívott fel minket Földi Andi önkéntesünk, kétségbeesve hadarta, hogy van egy rövid szőrű anyakutya láncon egy putrisoron, vemhes, akkor bukkant rá.
Úgy tűnt, van még ideje, de leszerveztünk egy nagyon gyors másnap reggeli ivartalanítást az anyának. Valami aznap éjjel történt, mondhatnánk szentimentális módon, hogy az élet utat tört magának idő előtt, de mi inkább csak borzasztóan realisták vagyunk.
Aznap éjjel nagyon hideg volt. Nagyon. Nala, az anyakutya hajnalra világra hozott 9 kölyköt, jóval idő előtt, és mire Andi odaért, öten már halottak voltak, megfagytak. Életképtelenek voltak.
A négy kölyök anyával együtt hozzánk került, egyet közülük már itt veszítettünk el. A három legerősebb életben maradt, az egyik már gazdis, de Nada és Nusi nem kellett senkinek.
Pedig édesek, kedvesek, egészségesek, már mindkettő ivartalanított, chipesek, teljes oltási sorral rendelkeznek, bújósak, kiegyensúlyozottak, annak ellenére, hogy a komplett felhőtlen gyermekkor kimaradt nekik.
8 hónapot úgy húztak le nálunk, hogy soha nem rohantak egy jót szabadon, soha nem volt saját játékuk, igazából szinte semmilyen, mert itt a játék ennyi kutya közt verekedést válthat ki.
Soha nem tartoztak senkihez, nem jártak kutyasuliba, kimaradt minden nekik, és mégis annyira meg akarnak felelni az embernek, annyira szeretnének valakihez tartozni.
Megtanultak nálunk sétálni is, egész jól megy nekik. Okosak, figyelmesek. És itt a tél, ők pedig még mindig itt várakoznak, immár 8 hónaposan.
Nagyon, nagyon szeretnénk nekik egy meleg otthont, mert nagyon fázósak, plusz, soha az életben nem éltek egyedül, emiatt nagyon jó lenne, ha másik kutya mellé mehetnének, de ha aktívan részt vehetnek a család életében (benti tartás), egyedül is jól fogják venni az akadályokat.