Metallica Gazdijelöltes

2018.11.05-én született, shar pei keverék kan kutyus.

2020.03.27.

Metallica az egyik sikersztorink. Anno a mátészalkai menhelyről vettük át, nem volt betervezve. Segíteni szerettem volna, volt 4 kutyájuk, akikre volt gazdijelöltünk, sikeresen családba is adtuk őket, de amikor körbenéztünk, megláttuk Őt.

Brigi kolleganőmmel mentünk át Szalkára, ő integetett hevesen az egyik kennel előtt… „Nézd!!! Ugye nem hagyjuk itt? Kérlek vigyük el… Kérlek…” Ránéztem erre a kutyára, és sokkot kaptam. Anitát azonnal hívtam (ő a szalkai menhely vezetője), aki elmondta, hogy ideiglenes befogadónál volt, aki elvileg adta a gyógyszereit, de gyakorlatilag valószínűleg nem. 😞 Ezért is jött vissza.

Tudtuk mindannyian, hogy a végletekig eldeformálódott lábával így esélytelen bármiféle gazdisodásra. Metallica két mellső lába teljesen maga alá volt fordulva. Senkit nem szeretnénk sokkolni az akkori fotókkal, mindenesetre sokat elmond az helyzetről, hogy a Nyíregyházi Állatkórház két ortopéd zsenije, Gyuri és Boti összenézve egymással csak ennyit mondtak: Húúú, b….meg.

Vettem egy nagy levegőt, kihordtam lábon egy kisebb szívinfarktust, mikor az árat kimondták, de nyilván azt mondtuk, hajrá. Brigit azóta is szivatom azzal, hogy jól bevásárolt ezzel a kutyával. 😀

Elmentünk 4 egészséges kutyáért, és nyakunkba vettünk egy anyagi csődöt. Az egyik lábára összegyűlt a pénz, a másikra nem, de nem volt kérdés, hogy azt is meg kell csinálni.
Végül a Juno kutyánkra érkezett pluszból problémamentesen tudtuk rendezni a másik lába számláját is.
A 2 lába költsége meghaladta a 300000 Ft-ot.

Egyszerre nem lehetett megcsinálni, a 2 műtét közt 2 hónap telt el, közben átesett egy ivartalanításon és egy szemműtéten is. Végül 4 hónap szigorú ketrecnyugalom és lábadozás után kimondhattuk, hogy Metallica szinte 100%-os kutya lett.

Szinte. Mellső lábai sosem lesznek teljesen tökéletesek, de ahhoz képest, amilyen volt, ez egy valóságos csoda. Az egyik lábát Dr. Turcsányi Botond, a másikat Dr. Pelle György műtötte.

És hogy milyen is Metallica? Egy ÁLLAT. De szó szerint. Kirobbanó energiájú, bolond, jókedvű, hiperaktív szeretetbomba. Meglátja az embert, a hátára vágja magát, és zúdítja az örömpisit. Jah… Simán lepisil, ha nem vagy elég szemfüles, de pusztán a boldogság miatt.

Társai sokszor értetlenül állnak óriási játékkedve előtt, kb. „ez hülye???” nézéssel. Mert ő mindenkivel játszani akar, mindenkit szeret, imád, olyan ő, mint egy hatalmas bolond gyerek, egész nap azt ordítja az ő kis kutyanyelvén: „Játsszunk, játsszunk, játsszuuuuuunk!!!!!! Szép az élet, juhúúúú!”

IMÁDJUK. És Te is imádni fogod, ha örökbe fogadod. Metallica mellett soha nem fogsz unatkozni, sosem leszel rosszkedvű. Ő maga a színtiszta BOLDOGSÁG.

(Novák Évi)

Metallica virtuális örökbe fogadója Földesi Zsanett.

Örökbe fogadható!

2019.11.06. Sok-sok jó történt ma velünk, és most jöjjön az a kutya, akiről a mai napunk szólt leginkább.
Nem titok, hogy a mátészalkai menhellyel nagyon jó kapcsolatot ápolunk rég. Segítséget kértek tőlünk egy kutya ügyében, mi pedig egyszerűen nem tudtunk nemet mondani, bár tudtuk jól, hogy nagyon hosszú és költséges kezelés elé nézünk.

Tegnap délután megérkezett ő, ma reggel pedig az Állatkórházban kezdtünk egy komplex orvosi vizsgálattal.
A helyzet rosszabb, mint gondoltuk, de, és ez nagyon fontos, nem reménytelen. Metallica lett a neve (szeretjük a rockzenét 😀 ).

Az az első percben látszódott, hogy ez a sharpei mix egy igazi ölbebaba, imádattal csüng minden kétlábún, puszit oszt, a hátára vágja magát, hogy simizzük, és nagyon, de nagyon akar élni.

A mellső két lába súlyosan deformálódott, mindkét szeme tropa, azt is műteni kell. Az egyik szemén már kezdődő hályog van, de helyrehozható, műtéttel. A dolog a maga egyszerűségében ijesztő, ha nem műtik meg, megvakul, ennyi. Ezt tetézi egy „jópofa” kis bőrbetegség is, jelenleg ez a legkisebb bajunk, ez időigényes, de egyszerű megoldani, és nincs horror költsége.

A lábak és a szemek műtétjének azonban igen, bár ez is viszonyítás kérdése.
A 2 láb teljes helyrehozatala egy nagyon bonyolult műtéttel jár, konkrétan atomjaira kell farigcsálni, nem kizárt, hogy a bordákból kell pótolni hiányzó csontot. Lemezek, csavarok, sín, és hosszú, hetekig tartó ketrecnyugalom vár rá.
Az sem biztos, hogy egy alkalom alatt meg lehet ezt oldani, sokkal valószínűbb, hogy a műtéti sorozatot 2-3 részben tudják megoldani az ivartalanítással együtt, hisz nem lehet hosszú órákig mesterséges altatásban tartani, mert súlyosan károsodhat a szervezete.

Metallica hónapok múlva fog készen állni, hogy családba költözhessen, de nagyon fiatal még, előtte az egész élet, kb. 1 éves kislegény. Teljes életet élhet, és nem kérdés, hogy megadjuk neki az esélyt. Mindennel együtt viszont a várható kórházi költségei a 300000 ft-ot meg fogják haladni, erre még rájönnek a gyógyszerei és a rehabilitációs költségek, chip, oltások. A vége valahol 400 körül fog megállni. Ez az összeg az adó 1%-unk 2%-a. Egyetlen eset, egyetlen kutya. És évente körülbelül 4-500 beérkező új kutya van, nagyjából ennyit örökbe is adunk.

Az sem titok, hogy nagyon szép összeget kaptunk adó 1%-ból, amiért nem tudunk elég hálásak lenni, de egy évig kell ezt a pénzt beosztani. Éppen ezért, hatalmas segítség, ha ezeket a kirívó, nagy költséggel járó eseteket támogatni tudjátok, akár csak egy tábla csoki árával, mert higgyétek el, sok kicsi nagyon sokra megy.

Metallica élni akar, és mi szeretnénk őt végigkísérni az úton, ami előtte áll. Már most imádjuk ezt a kis kacskalábú bolondot, rég láttunk ilyen kutyát, aki a fájdalmai és a szenvedése ellenére ennyire boldog és kiegyensúlyozott. Még így is…

Kérünk szépen, támogasd Metallica gyógyulását egy kis összeggel, ami belefér a költségvetésedbe. Ha tudsz egy kicsit segíteni, a közleménybe a Metallica nevet kell írni. Nagyon szépen köszönjük!

Bankszámlaszám: 68800109-11035240-00000000
IBAN: Hu51 6880 0109 1103 5240 0000 0000
BIC kód: TAKBHUHBXXX
PayPal: azallatbaratalapitvany@gmail.com (2019.11.06.)